Лайм

Скандал триває: Пласідо Домінго покинув Оперу Лос-Анджелеса через звинувачення в домаганнях

Домінго був її генеральним директором протягом 16 років

Знаменитий оперний співак і дев'ятиразовий володар "Греммі" Пласідо Домінго покинув пост генерального директора Опери Лос-Анджелеса через звинувачення у сексуальних домаганнях. У своїй заяві New York Times він пояснив, що хоча займав цей пост з 2003 року, скандали створили в його компанії дуже несприятливу для роботи атмосферу.

Оголошення з'явилося менш ніж через два тижні після того, як 78-річний тенор пішов з Метрополітен-опери в Нью-Йорку напередодні запланованого виступу в постановці "Макбет".

Домінго опинився в центрі гучного скандалу в серпні 2019 року, коли кілька жінок звинуватили його в систематичних сексуальних домаганнях, які, за словами однієї з них, були "добре відомим секретом" протягом багатьох років.

За інформацією New York Post, в даний час існує більше десятка обвинувачів Домінго, включаючи співачку Анжелу Тернер Вілсон, яка стверджувала, що зірка опери схопив її за груди.

Минулого місяця Американська гільдія оперних артистів оголосила, що розслідує звинувачення проти іспанського тенора. Опера Лос-Анджелеса також проводила внутрішнє розслідування, після того як театри в Філадельфії, Далласі і Сан-Франциско скасували заплановані вистави за участю Пласідо Домінго.

Оголошуючи про звільнення Домінго, трупа в Лос-Анджелесі подякувала йому за давній зв'язок з театром і назвала його внесок в культурне життя міста "безпрецедентним і глибоким". Домінго, в свою чергу, відкинув звинувачення і сказав, що "продовжить роботу, щоб очистити своє ім'я".

  • Раніше Едді Мерфі вибачився за старі жарти, які зробили його знаменитим: актор і стендап-комік шкодує про свої гомофобні випади
  • Леонардо ДіКапріо, тим часом, присоромив людей, які заперечують глобальне потепління і нападають на шведську актівстку Грету Тунберг

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси