Лайм

Президент Бразилії звинуватив ДіКапріо в лісових пожежах: що відповів актор

Актор потрапив в немилість до одіозного президента Бразилії

Леонардо ДіКапріо спростував дивні заяви президента Бразилії Жаіра Болсонару про те, що він фінансував пожежі в лісах Амазонки заради "шахрайського збору пожертвувань" Світовим фондом дикої природи (WWF).

"Цей Леонардо ДіКапріо - крутий хлопець, вірно? - цитує Болсонару видання Reuters. - Дає гроші, щоб підпалити Амазонку".

ДіКапріо є активним прихильником боротьби зі зміною клімату, часто публікує в Твіттері інформацію про екологічні проблеми, включаючи лісові пожежі в Амазонії. Його фонд займається проектами, які "захищають вразливу дику природу від вимирання".

Болсонару звинуватив ДіКапріо у фінансуванні пожеж після арешту чотирьох членів неурядової організації "Пожежна команда Альтер-ду-Чао", яких звинуватили в умисному підпалі лісу з метою зібрати більше пожертвувань. Вони були звільнені в четвер за наказом судді.

Політики та інші неурядові організації жорстко розкритикували арешт, заявивши, що він є частиною узгодженого завдання уряду Болсонару переслідувати екологічні групи. Правий президент Бразилії звинувачував в лісових пожежах різні організації, включаючи WWF.

"WWF проводить кампанію проти Бразилії, зв'язується з Леонардо Ді Капріо, той жертвує 500 000 доларів. Частина цих грошей пішла на людей, які підпалювали. Леонардо ДіКапріо, ви сприяєте пожежам в Амазонії", - сказав Болсонару.

На звинувачення президента актор відповів в Instagram.

"У цей кризовий час для Амазонки я підтримую жителів Бразилії, які працюють над збереженням своєї природної і культурної спадщини. Вони є дивним прикладом відданості та пристрасті, необхідних для збереження навколишнього середовища. На карту поставлено майбутнє цих незамінних екосистем, і я пишаюся тим, що захищаю їх, - написав ДіКапріо. - Ми не фінансували цільові організації. Я як і раніше прихильний до підтримки бразильських корінних народів, місцевих органів влади, науковців, викладачів і широкого загалу, який невпинно працює над тим, щоб захистити Амазонку заради майбутнього всіх бразильців".

  • Леонардо ДіКапріо присоромив людей, які заперечують глобальне потепління. Актор виступив з промовою на благодійному фестивалі Global Citizen 2019.
  • Люку Бессону пригрозили тюремним строком за незаконне звільнення співробітниці. 50-річна мати-одиначка стверджує, що режисер фільмів "Леон", "П'ятий елемент" і "Таксі" звільнив її під час лікарняного.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси