Лайм

Мел Гібсон втратив роботу через антисемітські висловлювання 25-річної давності

Актора звинуватила Вайнона Райдер

64-річний Мел Гібсон втратив роль в сиквелі мультфільму "Втеча з курника" після того, як Вайнона Райдер звинуватила його в антисемітських висловах. За словами зірки серіалу "Дивні дива", на голлівудській вечірці в 1995 році Гібсон дозволив собі грубий коментар про євреїв.

Фото: Wikipedia

"Ми були на багатолюдній вечірці з одним з моїх хороших друзів, Мел Гібсон курив сигару. Мова зайшла про юдаїзм, і в цей момент він сказав: "Ти ж не шельма з печі, а?" - згадала 48-річна актриса в інтерв'ю The Times . Також Райдер стверджує, що Гібсон звернувся до її друга-гея зі словами: "О, почекай, я захворію на СНІД?" За її словами, пізніше він намагався вибачитися за образливі висловлювання.

Вайнона Райдер (справжнє ім'я - Вайнона Лора Горовіц) не вперше розповідає цю історію: у 2010 році вона згадувала про неї в інтерв'ю GQ. Представник Гібсона, в свою чергу, звинувачення Райдер заперечує.

"Це на 100% брехня. Вона збрехала про це більше десяти років тому, коли говорила з пресою, і бреше про це тепер. Крім того, вона збрехала про те, що він намагався перед нею вибачитися. Багато років тому він звернувся до неї, щоб поговорити про її брехню, але вона відмовилася обговорювати це з ним", - йдеться в заяві для New York Post .

Мел Гібсон неодноразово потрапляв в скандали через антисемітські, гомофобні і мізогінні висловлювання. У 2006 році, коли його машину зупинили в Малібу, актор-режисер сказав поліцейському: "Євреї несуть відповідальність за всі війни в світі", а його жінку-колегу назвав "цукровими цицьками". У 2010 році колишня дівчина Гібсона Оксана Григор'єва оприлюднила плівки зрасистськими тирадами, включаючи: "Якщо тебе зґвалтує зграя н***рів, це буде твоя провина". Також Григор'єва стверджувала, що він кілька разів ударив її по голові та обличчю, але не притягувався за це до відповідальності.

Про те, що скандальне минуле актора може коштувати йому роботи, вперше оголосило видання The Wrap з посиланням на інсайдера у виробництві "Втечі з курника 2". Перша частина мультфільму вийшла в 2000 році, при бюджеті $ 44,3 млн зібрала $ 227 млн і посіла перше місце в списку найкасовіших лялькових мультфільмів. У ній Мел Гібсон озвучував півня Роккі.

  • Незважаючи на 8 "Оскарів" і рекордні збори, хвиля критики накрила фільм-легенду "Віднесені вітром". Пояснюємо, чому його називають расистським і образливим .
  • У травні фільму "Сяйво" Стенлі Кубрика виповнилося 40 років. Екранізація роману Стівена Кінга займає 29 місце в рейтингу "100 найгостросюжетніших американських фільмів", при цьому сам "король жахів і містики" всі ці роки називав картину порожній і невдалою. І ось чому.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси