Лайм

Топ-5 помилок у макіяжі, які візуально роблять жінку старшою

Перевірте себе

Кожна жінка хоче виглядати чудово, навіть якщо їй вже не 20 років. І якщо ви вже знаєте, який одяг підходить власницям широких плечей або який колір вважають невдалим для тих, кому за 50 років, постарайтеся також уникати поширених помилок у макіяжі, які візуально старять. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: instagram.com/thebeautyblotter

Густий тональний крем

Товстий шар густого тонального крему може зіграти з вами злий жарт і зістарити. Пам'ятайте, що завдання тонального крему вирівнювання тону шкіри, а не маскування недоліків. Після нанесення прозорого шару сяючої основи необхідно знову нанести консилер, щоб приховати будь-які недоліки і досягти природного бездоганного результату. Крім того, на сухій та зрілій шкірі важка основа може виглядати як маска і дійсно додавати роки.

Занадто багато консилера або неправильно підібраний відтінок

Консилер використовують для того, щоб приховати темні кола під очима. Головне правило використовувати його в дуже невеликій кількості та фокусувати тільки на внутрішньому куточку і темній області під очима. Дуже багато жінок наносять його під очі та у зовнішній куточок, де він закріплюється у тонких лініях та посилює зморшки. Крім того, 90% з них наносять занадто багато продукту.

Ще один нюанс відтінок консилера повинен відповідати відтінку вашої шкіри і, всупереч поширеній думці, не повинен бути світлішим. Світліший консилер тільки підкреслить темні кола навколо очей і зробить їх сірими.

Тонкі та темні брови

Коли брови набагато темніші за колір волосся, це виглядає зухвало і додає їх володарці декілька зайвих років. Тим паче темний відтінок робить погляд важким, похмурим та втомленим. Занадто тонкі брови додадуть вашому вигляду плюс 10-15 років. Тонкі брови не "розплющують очей" і не роблять нікого молодшим, а зовсім навпаки. Навіть найприємніше обличчя відразу стане старшим, а риси різкішими.

Темна матова помада для губ

Як і у випадку з бровами, темна матова помада може зробити ваші губи тоншими, а також зафарбує тонкі лінії навколо губ, що візуально додасть кілька зайвих років. Зрілим жінкам краще використовувати напівпрозорий рожевий блиск для об'єму.

Чорна підводка навколо очей

Недолік темної підводки в тому, що вона візуально робить очі меншими, а також може розмазатися під час нанесення або протягом дня. Якщо ж виділити нею нижню повіку – це привертає увагу до недоліків шкіри в області під очима, через що погляд виглядає більш втомленим.

Фото: колаж із фото instagram.com/thebeautyblotter

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору

Низька посадка та сірий колір: який вигляд мають наймодніші джинси 2024 року

Які джинси носити весною 2024 - фасон підкова, колір екрю, сірі джинси та інші актуальні моделі - фото трендових речей