Лайм

Всі говорять про приїзд Басти до Києва попри заборону, от тільки заборони на в'їзд до України у репера немає

На травневих вихідних російського артиста помітили в Києві

Приїзд російського репера Басти (Василя Вакуленка) до Києва викликав ажіотаж. У мережі одразу ж заговорили про незаконні візити музиканта до окупованого Криму та про заборону на в'їзд до України. Заборона і справді була, от тільки термін дії його вже закінчився, а виходить, що Баста заїхав до країну, маючи на це повне право.


Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Васіліі̆ Вакуленко (@bastaakanoggano)

Про це в Telegram пише канал PavlovskyNews. Інформацію про закінчення терміну дії заборони журналістам підтвердили в Держприкордонслужбі. "Нев'їзним" Баста став у 2017 році - тоді музиканта внесли до так званого чорного списку через концерти в Криму, але тільки строком на три роки. На початку 2021-го цей термін закінчився.

Що ж стосується Держприкордонслужби, діяти її представники можуть виключно в рамках своїх повноважень, резюмував її спікер Андрій Демченко.

Басту помітили в столиці України на травневих вихідних. Репер проводив час в одному з ресторанів Києва, де активісти з камерою нагадали йому, що Крим - український півострів, анексований Росією.

  • Тим часом до чорного списку Мінкульту потрапив інший російський репер - Алішер Валєєв, більш відомий як Моргенштерн. Музикант так бурхливо відреагував на цю новину в Instagram, що адміністрація соцмережі визнала його пост порушенням правил і видалила його.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати