Лайм

Кажуть, Білорусь не допустять до "Євробачення" навіть у 2022 році - що не так з цією новиною

Рішення про те, чи братиме країна участь у наступному конкурсі ухвалять пізніше

У ЗМІ з'явилися новини про те, що Білорусь, яка цього року пропустить "Євробачення", не зможе взяти участь і в конкурсі 2022 року. Причиною повторної дискваліфікації нібито стала відмова місцевого мовника транслювати захід із Роттердаму. Але насправді це не зовсім так. Давайте розбиратися.

Дійсно, білоруське ТБ не включило "Євробачення-2021" до програми передач на поточний тиждень, оскільки представника Білорусі, провладний гурт "Галасы ЗМетса", не допустили до конкурсу, пише DW.

Соліст гурту "Галасы ЗМеста" Дмитро Бутаков Фото: instagram.com/eurovision

А от участь країни у конкурсі 2022 року поки знаходиться під питанням, пише місцеве видання Sputnik з посиланням на прес-службу "Белтелерадіокомпанії" - мовника, який відповідає за участь Білорусі в "Євробаченні". "Чи будемо брати участь наступного року? Приймемо рішення тоді, коли підійде час", - відповіли журналістам.

У БТРК підкреслили, що недопуск країни до нинішнього конкурсу не позначився на співпраці Європейського мовного союзу та компанії. "Ми як співпрацювали з EBU, по деяких позиціях щодня, так і продовжуємо це робити", - резюмували у білоруській компанії.

Нагадаємо, від Білорусі у Роттердам повинен був відправитися гурт з Барановичей "Галасы ЗМеста" з піснею "Я научу тебя". Європейський мовний союз вивчив трек, і прийняв рішення не допускати його до конкурсу, оскільки він ставить під сумнів неполітичний характер "Євробачення".

Музикантам, які є затятими прихильниками політики Олександра Лукашенка, запропонували змінити текст пісні або представити іншу. Колектив відправив нову композицію, але вона, на думку організаторів "Євробачення", також порушує правила конкурсу. В кінці березня EBU повідомив, що усуває Білорусь від участі у 65-му конкурсі.

  • "Євробачення-2021" стартує в Роттердамі (Нідерланди) вже сьогодні ввечері, 18 травня. У першому півфіналі виступлять 16 учасників, в числі яких й український гурт Go_A. Слухаємо всі пісні першого етапу.
  • Перший півфінал "Євробачення-2021" стартує о 22:00 за Києвом. В Україні трансляції з Роттердама проведуть канали СТБ і UA: Перший. На каналі СТБ ефір коментуватиме ведучий нацвідбору Сергій Притула.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками