Лайм

Хто такі Mahmood і BLANCO та чому Італії пророкують нову перемогу на "Євробаченні-2022"

Пісня "Brividi" вже встигла стати хітом

У травні в італійському місті Турін відбудеться "Євробачення-2022", і хоча ще не всі країни-учасниці обрали своїх представників на конкурсі, у мережі вже назвали ймовірних фаворитів.

Після перемоги рокерів Måneskin у 2021 році представлятимуть Італію на "Євробаченні" співаки Mahmood та BLANCO. Дует посів перше місце на музичному фестивалі у Сан-Ремо, де традиційно визначається італійський учасник міжнародного конкурсу. Як правило, учасники виконують на "Євробаченні" ту саму пісню, яка перемогла на фестивалі у Сан-Ремо.

Фото: https://www.instagram.com/eurovision/

У 2022 році Mahmood та BLANCO представили на фестивалі у Сан-Ремо пісню "Brividi", яка вже встигла стати світовим хітом. За тиждень кліп "Brividi" зібрав понад 16 млн переглядів, а живий виступ - 9,8 млн. Крім того, трек увійшов до топ-10 найпопулярніших пісень на Spotify у всьому світі: за останні 24 години його прослухали понад 3 млн разів.

Хто такі Mahmood та BLANCO

Італійський співак Mahmood (Алессандро Мамуд) представляв Італію на "Євробаченні-2019" з піснею "Soldi" і посів друге місце. Перемогою виконавець поступився "Arcade" Дунканом Лоуренсом.

Mahmood народився в сім'ї італійки та єгиптянина. Незважаючи на походження батька, 29-річний музикант не говорить арабською і вважає себе християнином (католиком). При цьому у 2019 році після тріумфу на фестивалі в Сан-Ремо тодішній заступник прем'єр-міністра Маттео Сальвіні, відомий своїми антиіммігрантськими поглядами, розкритикував його за перемогу.

Фото: https://www.instagram.com/mahmood/

Mahmood не любить, коли його класифікують за національністю чи сексуальною орієнтацією. Хоча в кліпі "Brividi" показано гомосексуальну пару, співак ніколи не робив публічного камінг-ауту. "Заява "я гей" ні до чого не приведе. Якщо ми продовжимо підкреслювати ці відмінності, гомосексуальність ніколи не сприйматиметься як нормальне явище, яким вона і є", - говорив він італійській пресі. Хоча він відмовився відповідати на питання про орієнтацію, він заявив, що "щасливий і у стосунках".

Фото: https://www.instagram.com/mahmood/

Співаку BLANCO (Рікардо Фабріконі) лише 18 років. Свій перший міні-альбом він випустив у 2020 році, після чого уклав контракт із лейблом Universal та дебютував зі студійним альбомом Blu celeste у вересні 2021 року. За цей час платівка встигла стати в Італії тричі платиновою.

Фото: https://www.instagram.com/blanchitobebe/

Про що пісня Brividi

Італійське слово "brividi" перекладається як "тремтіння" або "мурашки". Пісня Mahmood і BLANCO розповідає про кохання двох людей, які переживають кризу у стосунках.

"І я хотів би любити тебе, але я завжди помиляюся. І я тремчу, тремчу, тремчу, - співається в ній. - Ти той, хто будить мене вранці. Ти той, хто заливає мою постіль вином. Ти той, хто кусає мою шкіру. Зі своїми зміїними очима ти - повна протилежність ангела. Ти немов боксер у кутку рингу. Ти тікаєш від мене, ти кидаєш мене одного".

На офіційній сторінці "Євробачення" в Instagram публікацію про участь Mahmood та BLANCO у конкурсі сприйняли бурхливо.

"Італія знову переможець! Мені подобається ця пісня. 12 балів", - пишуть у коментарях. - "Махмуд справді хоче помститися за свою поразку у 2019 році". "Італія знову боротиметься за перше місце!"

Фото: Фото: https://www.instagram.com/eurovision/

Прокоментувати пісню італійців на "Євробаченні-2022" вже встигли знайомі українцям представники музичної індустрії. Дружина Костянтина Меладзе Віра Брежнєва у Instagram поділилася думка продюсера про "Brividi".

"Ми майже щороку дивимося італійський фестиваль Сан-Ремо. Це переможці 2022 року Mahmood та BLANCO. Костянтин упевнений, що хлопці і на "Євробаченні-2022" будуть у трійці найкращих", - написала Брежнєва.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати