Лайм

Як доглядати за шкірою у воєнний період: поради дерматолога

Далеко не всі звичні засоби зараз доступні

Психологи рекомендують для підтримання психічного здоров'я займатись будь-якими рутинними справами, які приносять користь та задоволення. І поки одні жінки вчаться знімати гель-лак у домашніх умовах, інші намагаються розібратися, як правильно доглядати за шкірою у воєнний час.

Лікар-дерматолог Ірина Орел розповіла в своєму блозі в Instagram, що далеко не всі звичні доглядові засоби за шкірою зараз доступні, тому доведеться переглянути та змінити щоденні ритуали. За її словами, можна мінімізувати кількість доглядових засобів, залишивши найнеобхідніші.

Фото: unsplash.com

Фахівець радить використовувати:

  • 1 гель для вмивання під тип шкіри. Для комбі/жирної - з саліциловою/фруктовими кислотами, а для сухої/зрілої – м’який з гіалуроновою кислотою чи церамідами. Вмиватися потрібно двічі на день. Або просто водою.
  • 1 зволожуючий крем під тип та стан шкіри 1-2 рази/день. Жирній/комбі підійде крем з церамідами, гіалуроновою кислотою, ніацинамідом, центеллою чи зеленим чаєм. Легка текстура.
  • Вазелін затримує вологу в сухій, зневодненій, роздратованій шкірі обличчя, тіла, губ (гіпоалергенний).
  • Одна баночка емольєнту стане зволоженням, заспокоєнням як для сухої, атопічної шкіри обличчя, тіла, губ дітей та дорослих, так і для пацієнтів на місцевому/системному лікуванні акне. Також зменшує свербіж і запалення.
  • Не експерементуйте з продуктами харчування в якості косметики. Часто на них проявляється алергічна/контактна реакція.
  • Експертка акцентує увагу на тому, що здорова шкіра не потребує додаткових засобів.
  • Дізнайтесь, що таке провина вцілілого і як її позбутися. Надзвичайна ситуація негативно вплинула не лише на фізичний стан людей, але й на психологічний. Спочатку була паніка та нерозуміння, що робити далі. Зараз у деяких громадян з'явилася так звана "провина вцілілого", адже вони вижили.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати