Лайм

Як назавжди позбутися неприємного запаху в холодильнику: прості лайфхаки

Зробити це можна за допомогою народних методів і спеціальних засобів

Кожна господиня намагається підтримувати чистоту та затишок у домі. Але, незважаючи на всі зусилля, неприємні запахи все одно з'являються, особливо якщо це такий закритий простір, як холодильник. theLime вирішив розібратися, що ж робити в таких випадках і які засоби допоможуть позбутися нав'язливих ароматів.

Перш за все - перед прибиранням - подбаємо про вміст холодильника і морозильної камери, особливо, якщо це продукти, які відправили туди на тривале зберігання. Перекладаємо їх до термосумки або у ємність з льодом, щоб нічого не зіпсувалося. Потім відключаємо холодильник від електроживлення і можна починати.

Спочатку протираємо внутрішні поверхні, стінки і ущільнювачі дверей губкою зі спеціальним миючим засобом або ж з рідиною для миття посуду. Вичищаємо всі крихти, а у важкодоступних місцях, наприклад, там, де гумовий ущільнювач зі складками, використовуємо ватні палички. Після вологого прибирання все елементи потрібно витерти насухо.

А що ж робити з запахами, які в'їлися у пластик і гумові деталі холодильника? Існує кілька перевірених способів.

Фото: pinterest.com

Адсорбенти

Напевно, кожному з нас знайомі речовини, які мають здатністю добре поглинати неприємні аромати - це так звані адсорбенти. Серед найпростіших - харчова сода і активоване вугілля. Наприклад, можна поставити на полицю холодильника блюдце з товченими таблетками активованого вугілля або відкриту пачку соди, і всі запахи будуть нейтралізовані. Більш того, в господарських магазинах зараз продаються спеціальні адсорбенти і освіжувачі, які перешкоджають поширенню неприємних запахів.

Народні засоби

Деякі продукти мають такі ж властивості, як і перераховані вище речовини. Це, наприклад, сирий рис, хліб, яблука, кава, пряні трави (естрагон, чебрець, базилік). Як варіант - покласти на кожну полицю шматочок житнього хліба або скибочку яблука. Слід зазначити, що такі адсорбенти потрібно змінювати кілька разів на тиждень.

Лимонний сік

Щоб позбутися нав'язливого запаху риби або різкого аромату часнику, протираємо полки холодильника ганчіркою, змоченою у розчині лимонного соку, а на одній з них залишаємо кілька часточок лимона. Він нейтралізує неприємні запахи в закритому просторі.

Оцет

Ще один перевірений роками метод - оцтовий розчин. Беремо 1 ст. л. столового оцту і розводимо його в склянці води. Потім чистою ганчіркою з цим розчином протираємо стінки, піддон і ущільнювачі. Залишаємо дверцята холодильника відкритими, щоб різкий оцтовий запах випаровувався.

Нашатирний спирт

Ще один альтернативний варіант - нашатирний спирт. Він не залишає розводів, ефективно розчиняє жир і змиває мікроби. Для приготування розчину необхідно в стакан води додати буквально пару крапель нашатирю, змочити в ньому серветку або губку і пройтися по поверхням. Потім витираємо все насухо чистим рушником і залишаємо холодильник у відкритому вигляді на ніч або кілька годин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців