Лайм

Як вивести мурах у будинку: найкращі народні засоби

З такою проблемою часто стикаються мешканці приватних будинків

Мешканці приватних будинків рано чи пізно можуть помітити, що у їхньому будинку з'явилися несподівані гості – мурахи та інші комахи. При чому вони можуть виявити жучків не тільки у крупах та борошні, але й у всьому будинку. theLime вирішив поділитися з вами перевіреними лайфхаками, як із ними боротися за допомогою народних методів.

Фото: pixabay.com

Звичайно, можна піти в спеціалізований магазин і купити хімічні засоби для боротьби з мурахами. В цьому випадку членам сім'ї необхідно на невизначений час з'їхати з дому, що не завжди зручно. Однак можна докласти зусиль і створити для мурах несприятливі умови.

Спочатку необхідно повністю прибирати залишки липких, солодких та жирних продуктів. Також рекомендується не залишати їжу та брудний посуд у раковині на кухні, частіше протирати підлогу та поверхні. Для цього ганчірку змочуємо в оцтовій кислоті, яку мурахи не люблять.

Також можна розкласти різні трави та прянощі в тих місцях, куди найчастіше навідуються непрохані гості. Їх відлякає запах петрушки, часнику, лаврового листя, гірчиці, чебрецю, меліси, м'яти тощо.

За допомогою яких народних засобів можна остаточно позбутися комах?

Борна кислота

У склянці води розводимо приблизно 0,25 ч. л. борної кислоти, 3 л. цукру та 1-2 л. меду. Отриманий розчин наливаємо в невеликий посуд та протягом місяця виставляємо у місцях, недоступних для дітей та домашніх тварин. Мурахи поширюватимуть цю отруту до своїх мурашників.

Дріжджі

Дріжджі для випічки розчиняємо у воді з декількома ложками меду чи варення до консистенції густої пасти. Цією пастою змащуємо краї полиць, на яких лежать продукти.

Мильна вода

Вода з милом здатна вбивати мурах та руйнувати сліди "доріжок", залишених мурахами-розвідниками. Чайну ложку рідкого миючого засобу для посуду слід розчинити у воді, можна також додати ефірну олію м'яти. Цим розчином забризкуємо доріжки, якими повзуть непрохані гості.

Крохмаль та кавова гуща

Є їжа, яку мурахи їдять, але не можуть переварити, – це крохмаль та кавова гуща. Їх необхідно розсипати біля приманок із солодощів, шматочків фруктів тощо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками