Лайм

Якщо на кухні завелися мошки: прості та надійні способи вивести дрозофіл

Необхідно зробити генеральне прибирання та знайти місце їх скупчення

Кожна господиня намагається створювати у своєму будинку затишок і комфорт, а також стежити за чистотою, проте навіть у найдосвідченіших і найохайніших можуть з'явитися мошки на кухні, наприклад, у вазонах із кімнатними рослинами. theLime ділиться з вами простими способами, як їх позбутися.

Чому з'являються мошки на кухні?

1. Яйця комах можуть знаходитися на поверхні свіжих овочів та фруктів.

2. Також мошки можуть потрапити в приміщення з вулиці, зі сміттєпроводів, вентиляції.

3. Ще один варіант - у вазонах із кімнатними квітами, якщо їх часто рясно поливають, а також на мокрих ганчірках і губках.

Фото: pinterest.com

Що робити, якщо завелися мошки?

    1. Необхідно зробити генеральне прибирання на кухні: вимити плиту, приділивши увагу боковим стінкам та духовці, обробити важкодоступні місця, почистити злив раковини, помити підлогу зі спеціальним миючим засобом.

    2. Викинути старі ганчірки для миття посуду, замінивши їх новими.

    3. Утилізувати старі або підгнилі фрукти та овочі, а свіжі необхідно мити під проточною водою та по можливості обдавати окропом.

    4. Провести ревізію на полиці з крупами, шафки вимити мильним розчином з оцтом.

    5. Обмежити полив кімнатних рослин – мошки полюбляють вологе середовище та бруд.

Звичайно, ці заходи можуть допомогти, але не позбавлять повністю від мошок. Щоб остаточно позбутися від непроханих гостей, необхідно на деякий час з'їхати з дому та періодично розпорошувати спеціальні аерозолі (інсектициди). Однак, якщо такої можливості немає, можна спробувати народні засоби.

Яблучний оцет

У банку об'ємом 0,5-0,7 л наливаємо воду. Потім додаємо натуральний яблучний оцет у кількості 1 ст. л., а також кілька крапель шампуню, рідини для миття посуду або густого концентрованого мильного розчину. Ставимо ємність там, де рояться дрібні комахи - запах привабить їх, вони злетяться в банку, але коли їхні крила намокають, на них утворюється мильна плівка, що не дозволяє їм злетіти. Комах, що потрапили в таку пастку, виливаємо разом з рідиною, і, якщо є необхідність, готуємо новий розчин.

Приманка своїми руками

Необхідно взяти пластикову одноразову склянку або невелику пляшку з широкою шийкою або обрізати її. На дно пляшки кладемо щось солодке, наприклад, шматочок фрукта чи цукерку. Потім зверху накриваємо приманку харчовою плівкою і робимо у ній невеликі отвори, щоб мошки могли залітати усередину. Залишаємо на кілька годин або днів, а потім позбавляємося від них.

Липка стрічка

Принцип її дії простий - її підвішують у приміщенні, і комахи, що пролітають, приклеюються до неї, після чого гинуть. Таку стрічку необхідно регулярно змінювати.

Спеції

Ці комахи дуже чутливі до різких запахів, що мають прянощі: наприклад, гвоздика, базилік, полин, ромашка, розмарин, м'ята, лимон-трава, чебрець, лаванда. Їх можна насипати у невеликі тарінки та розставити по кухні або у всій квартирі.

Камфорна олія

Розігріваємо на сковороді камфорну олію і чекаємо, доки з'явиться різкий запах. Для людей подібний аромат нешкідливий, а для дрозофіла він дуже неприємний.

Ефірні масла

Різні олії з сильним ароматом також допомагають у боротьбі з мошками. Це можуть бути ефірні олії лимона, лаванди, іланг-ілангу, пачулі тощо. Декілька крапель олії з яскравим ароматом необхідно додати в ємність спеціальної лампи, включити прилад і почекати, поки мошкара відчує запах.

Часник

Декілька зубчиків часнику очищаємо, нарізаємо середніми шматочками, розкладаємо у невеликі піали або кришки, розміщуємо в зонах, де накопичуються мошки. Ці комахи не переносять часниковий аромат.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити