Лайм

Як видалити пляму від іржі на одязі: 4 лайфхака для прання

Отримайте бажаний результат за лічені хвилини

Бувають такі види плям, на виведення яких знадобиться чимало зусиль та часу. Наприклад, плями від бензину можуть стати для господарок справжнім випробуванням, якщо зазделегідь не дізнатися про перевірені способи їх видалення, про які ми писали раніше. Те ж саме стосується і плям від мазуту. Цього разу theLime розповість, як швидко та легко позбутися забруднень від іржі. Найбільший плюс лайфхаків, які перераховані нижче, полягає у тому, що ці народні засоби точно знайдуться у вашому домі.

Фото: Getty Images

Спосіб 1: мийний засіб

За допомогою якісного мийного засобу можна доволі легко вивести невеликі плями від іржі. Що для цього потрібно? Кілька крапель засобу додати у склянку з теплою одою. Ретельно все перемішати і нанести на забруднене місце. Залишити на 5-10 хвилин, після чого випрати річ у пральній машинці.

Слід пам'ятати, що для білих речей бажано використовувати прозорий або білий мийний засіб.

Спосіб 2: сода та лимон

Для цього візьміть один лимон та видавіть із нього сік. До рідини додайте одну столову ложку соди й все добре перемішайте. Далі суміш потрібно нанести на пляму і залишити на дві години в сонячному місці. Після закінчення вказаного часу річ ополіскуємо у воді і відправляємо до пральної машинки.

Фото: Getty Images

Спосіб 3: сіль та лимон

Перше, що слід зробити – на пляму висипати сіль, а зверху полити її соком лимона. Потримати на одязі все це потрібно лише кілька хвилин, після чого пляму чистимо щіткою до виведення забруднень. Далі ополіскуємо і відправляємо до пральної машинки.

Спосіб 4: оцет

Так, за допомогою звичайного оцету можна вивести пляму від іржі. Для цього на потрібне нам місце наливаємо оцет і залишаємо його на одязі на 15 хвилин – за цей час засіб подіє і прибере пляму. Після закінчення вказаного часу очищаємо річ руками або щіткою з м'якою щетиною.

Якщо іржа відстала не повністю, можна повторити процес, але додатково посипати пляму сіллю. Після цього річ перемо у пральній машинці на звичайному режимі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити

Розсаду помідорів можна пікірувати сухим і вологим способом: коли і як це робити

Коли необхідно зайнятися пікіруванням розсади томатів, якими способами це можна зробити, а також коли проводити процедуру

В чому різниця між справжнім коханням і закоханістю: про це варто знати кожному

Кохання та закоханістю - у чому відмінність між цими почуттями, як проявляється справжнє кохання у стосунках