Лайм

Як відіпрати кросівки від бруду: 4 надійні способи для різних матеріалів

Взуття знову стане чистим

Влітку кросівки брудняться за будь-якої погоди: під час дощу вони вбирають бруд, а в спеку вкриваються пилом. Найпростіше мити шкіряне взуття: воно має стійкість до вологи і на ньому рідко залишаються плями. З трикотажними, сітчастими і парусиновими кросівками справа складніша, тому ми зібрали 4 надійні способи впоратися з брудом на таких поверхнях.

Фото: Getty Images

Кросівки з сіткою

Для сітчастих кросівок використовуйте суху щітку, щоб спершу видалити зайвий бруд. Змішайте харчову соду та оцет, нанесіть на забруднене місце та залиште на 15 хвилин. Потім обережно потріть протягом кількох хвилин м'якою щіткою і ще раз промийте вологою м'якою ганчіркою. Дайте кросівкам висохнути на повітрі.

Кросівки зі штучної шкіри

Змочіть ганчірку у теплій воді з м'яким мийним засобом та протріть брудні ділянки. Потім обережно потріть щіткою протягом хвилини, перш ніж протерти кросівки м'якою вологою ганчіркою. Видаліть залишки мийного засобу і дайте кросівкам висохнути на повітрі.

Трикотажні кросівки

Для трикотажних кросівок не використовуйте жорсткі щітки та сухий пральний порошок, який може бути надто агресивним для тканини. Натомість використовуйте м'яку тканину та шматок мила. Змочіть ганчірку у холодній воді і акуратно утріть мило в пляму. Після видалення всіх плям зітріть залишки мила вологим рушником і дайте взуттю висохнути на повітрі.

Парусиновий кросівки та кеди

Використовуйте зубну щітку та чистячу пасту, приготовлену з харчової соди та теплої води. Занурте зубну щітку в суміш і тріть кросівки, поки вони не стануть чистими. Дайте кросівкам висохнути з сумішшю. Після висихання зітріть залишки затверділої харчової соди вологою тканиною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються