Лайм

Що робити, якщо в будинку завелися блохи: 7 перевірених способів вивести паразитів

Не залишайте комахам жодного шансу

Влітку в будинку можуть завестися різні комахи, і якщо мурах легко позбутися за допомогою борної кислоти, то боротьба з паразитами вимагає комплексних заходів. Собаки та коти на самовигулі заносять у квартиру бліх, які докучають не лише тваринам, а й людям. Розповідаємо, що робити, якщо вдома вас вкусила блоха.

Фото: Getty Images

Дорослі блохи відкладають багато яєць. Ці яйця можуть впасти з вашого улюбленця і рознестися по всьому будинку. З яєць вилуплюються крихітні личинки, які залишаються в килимах, м'яких меблях і навіть у ліжку. Там вони плетуть кокон, а коли дозріють і стануть дорослими, цикл почнеться знову.

1. Щоб позбутися бліх, в першу чергу займіться лікуванням тварини. Хоча блохи кусають людей, найбільше їм подобається жити в густій шерсті собак та котів. Вам знадобиться засіб, який впливає на бліх на всіх етапах їхнього життя – від яйця до дорослої особини. Більшість засобів від бліх тваринам дають раз на місяць: записуйте дату обробки та не пропускайте її в майбутньому.

2. Використовуйте потужний пилосос. Регулярне прибирання пилососом знижує кількість бліх та їх яєць у килимових покриттях, тріщинах у дерев'яній підлозі, а також на шторах та м'яких меблях. Не забувайте пропилососити місця, де ваш вихованець спить і їсть. Регулярно чистіть пилозбірник, міняйте мішки і одразу ж виносьте їхній вміст із дому, щоб блохи не пробралися назад.

3. Якщо звичайного прибирання пилососом недостатньо, спробуйте спочатку посипати килим або меблі сіллю та харчовою содою. Ці народні засоби шкодять блохам, ранять їх та висушують. Залишіть присипку на 24 години, після чого ретельно пропилососьте поверхні.

4. Періть постільну білизну та покривала у гарячій воді. Гаряча мильна вода вбиває бліх, тому щотижня періть також котячу або собачу лежанку.

Фото: Getty Images

5. Вичісуйте свого улюбленця. Гребінець від бліх з крихітними зубчиками добре видаляє бліх та їхні яйця. Зосередьтеся на ділянці біля шиї та основи хвоста і тримайте поруч чашку теплої мильної води. Занурюйте туди гребінець, щоб утопити бліх.

6. Регулярно купайте собаку. Після того, як пропилососите оселю і виперете підстилку, влаштуйте своєму вихованцю банний день. Будь-яке мило вбиває цих паразитів, але оптимально використовувати спеціальний шампунь для домашніх тварин. Пам'ятайте, що шампуні вбивають бліх безпосередньо на вашому вихованці, але не знищать зараження в домашніх умовах.

7. Бліх у приміщенні можна відлякати ефірними оліями лимона, кориці, гвоздики, чайного дерева, лаванди, евкаліпта, м'яти, лемонграсу, кедрового дерева, розмарину. У дворі приватного будинку також можна створити для бліх несприятливе середовище, висаджуючи фенхель, лаванду, м'яту та інші запашні рослини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару