Лайм

Який час вважають найкращим і найгіршим для поливу: 5 порад городникам

Корисні рекомендації, які стануть у нагоді

Своєчасний та якісний полив городу – один із ключових факторів для тих, хто хоче мати гарний врожай. Для цього існують певні правила, яких слід дотримуватися, щоб отримати бажаний результат. theLime розповість, коли краще поливати рослини, а у який час, навпаки, цього робити не потрібно.

1. Найгірший час для поливу рослин – опівдні. Час, коли найбільше сонячних променів, а значить вода буде швидко випаровуватися, що не дозволить рослині отримати необхідну для нормально росту кількість вологи. Якщо ж полити город посеред дня, вологе листя овочів та фруктів може легко обгоріти.

Фото: unsplash.com

2. Найкращий час для поливу городу - світанок. На посаджені овочі та фрукти полив із самого ранку матиме позитивний вплив, і вони будуть готовими до зустрічі із палким сонцем. Полив рослин зрання має ще один плюс – значна економія води, оскільки в цей час випаровування є мінімальним, і урожаю потрібно значно менше води.

3. Якщо ж варіант з ранковим поливом вам не підходить, краще відкласти цю справу до вечора. Однак варто знати, що у такому випадку грунт залишається вологим довше через прохолодну нічну росу, яка може сприяти розвитку грибків.

Фото: unsplash.com

4. Крім того, поливати город пізнім вечором можна, але це не дасть таких результатів, як у випадку з ранковим поливом. Справа в тому, що овочі та фрукти не будуть надто інтенсивно "пити" воду, оскільки в такий час вони вже відпочивають – вночі їх продуктивність і метаболічна активність стає значно нижчою.

5. Таким чином, рослинам потрібно більше води вранці, щоб підтримувати активність протягом дня.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару