Лайм

Що робити, якщо в машині пахне бензином: 4 способи прибрати запах у салоні

Освіжити авто зовсім не важко

Під час війни в Україні російські окупанти знищили та пошкодили десятки нафтобаз, через що українці зіткнулися з дефіцитом та підвищенням цін на бензин. За кожної зручної можливості автомобілісти намагаються зробити невеликий запас, через що салон і багажник просочуються запахом палива. Розповідаємо, як його позбутися ефективними народними засобами.

Фото: Getty Images

Наповнювач для котячого туалету

Цей лайфхак допоможе швидко ввібрати розлитий бензин та нейтралізувати його різкий запах. Використовуйте його в тих випадках, коли калюжка ще не встигла випаруватися. Рясно посипте розлив наповнювачем для котячого туалету і залиште на 1-2 години. Після цього скористайтеся віником, щоб змести і викинути просочені бензином залишки.

Кава

Якщо під рукою немає котячого наповнювача, поглинути неприємний запах бензину в машині допоможе мелена кава. Розсипте її по забрудненій поверхні та залиште на кілька годин, після чого протріть мокрою ганчіркою та залиште до висихання. Коли запах бензину зникне, пропилососьте салон.

Харчова сода та оцет

Якщо запах бензину все ще стоїть у салоні автомобіля, зробіть вологе прибирання з розчином харчової соди, оцту та гарячої води. Змішайте всі компоненти у рівних частинах, змочіть ганчірку і акуратно протріть джерело запаху в машині - сидіння або килимок. Такий лайфхак відмиє пляму та усуне супутній запах на будь-якій поверхні.

Кукурудзяна мука

Нанесіть товстий шар кукурудзяного борошна на розлив. Зачекайте 15–20 хвилин, доки борошно не висохне на плямі. Додайте трохи води в кукурудзяне борошно, щоб вийшла м'яка паста. Зачекайте ще 10 хвилин, доки ця паста застигне. Використайте чисту ганчірку або газету, щоб видалити пасту. За потреби повторіть кроки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати