Лайм

Як правильно мити машину в домашніх умовах: 8 порад, щоб не було розводів

Авто стане чистим та блискучим

Щоб машина стала чистою та блискучою, зовсім не обов'язково їхати на мийку. Ділимося порадами про те, як помити авто в домашніх умовах, щоб на капоті та склі не залишилося розводів.

1. Зберіть інвентар

Щоб уникнути метушні, зберіть все необхідне перед тим, як почати мити машину. Вам знадобиться водяний шланг, губка, два відра, жорстка щітка, автошампунь (можна використовувати звичайний шампунь, засіб для миття посуду, мило для рук), засіб для миття скла (можна замінити білим оцтом і газетою), рушник із мікрофібри, автомобільний воск для полірування кузова.

Наповніть одне відро теплою водою з милом (для миття), а інше – звичайною водою (для ополіскування).

Фото: rawpixel.com

2. Підготуйте автомобіль

Переконайтеся, що ваш автомобіль припаркований далеко від прямих сонячних променів, щоб уникнути передчасного висихання, яке може призвести до появи плям та розводів. Потім переконайтеся, що вікна закриті, антена прибрана, а двірники на вітровому склі опущені.

3. Поливайте машину зі шланга згори вниз

Почніть поливати автомобіль зі шланга, щоб розм'якшити бруд. Завжди спрямовуйте потік води вниз, щоб вона не просочилася через гумові ущільнювачі вікон. Не використовуйте сильний струмінь води, щоб не розмивати краплі засохлого бруду по ще більшій поверхні.

4. Помийте колеса

Найкраще почати з миття коліс: вони, як правило, найбрудніші. Змийте зі шланга рихлий бруд, а потім використовуйте жорстку щітку, щоб очистити колеса та диски. Продовжуйте чистити і промивати, поки вода, що витікає з-під коліс, не стане чистою.

Фото: rawpixel.com

3. Помийте машину мильною губкою

Змочіть губку в мильній воді та промивайте кузов автомобіля зверху вниз. Навіть найстійкіші плями не тріть щіткою, оскільки вона може подряпати покриття. Продовжуйте замочувати, мити і обполіскувати, поки не видалите бруд, комах, пташиний послід, і поки весь автомобіль стане мильним. Можливо вам доведеться міняти воду, якщо машина дуже брудна.

4. Ополіскуйте кожну секцію автомобіля під час миття

Перед тим, як перейти до наступної ділянки, важливо добре промити замилені секції - мило, що засохло, може залишити стійкі розводи. Тримайте всю машину мокрою, доки не закінчите мити.

5. Витріть автомобіль чистими сухими рушниками з мікрофібри

Рушники з мікрофібри найкраще підходять для сушіння автомобіля, але бавовняні теж підійдуть. Вам може знадобитися кілька рушників. Починаючи згори, протріть і висушіть автомобіль, переконайтеся, що не залишилося слідів і кожна секція повністю висохла.

Фото: rawpixel.com

6. Наносьте віск лише на суху машину

Віск для полірування слід наносити лише на чистий, повністю сухий автомобіль. Виконуйте інструкції на упаковці продукту, який ви використовуєте. Обробка автомобіля воском додає шар захисту лакофарбовому покриттю та уповільнює вицвітання. Це також надасть вашому автомобілю блискучого вигляду і довше збереже чистоту.

7. Звичайне та тоноване скло очищайте по-різному

Ви можете очистити вікна автомобіля за допомогою миючого засобу або нанести оцет на газету і протерти їх швидкими круговими рухами.

Важливо, що стандартне скло та тоноване скло необхідно очищати по-різному. Стандартний склоочисник може пошкодити покриття тонованих вікон, тому використовуйте більш м'які засоби. Також освітлити тонування можуть миючі засоби, у складі яких є аміак.

8. Пропилососьте машину

Витягніть килимки для підлоги з автомобіля і струсіть їх, щоб позбавитися від бруду і пилу. Ви можете вимити їх з милом та гарячою водою та дати їм повністю висохнути перед повторною установкою. Пропилососьте передні та задні сидіння, підлогу, під педалями та панелі бічних дверей. Видаліть бруд, пил і бруд серветкою з мікрофібри або вологими серветками. Очистіть підстаканники вологими серветками або ватним тампоном, змоченим у розчині, що чистить.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати