Після готування нам часто доводиться усувати наслідки у вигляді пригорілої їжі, жиру на посуді та кухонних поверхнях. Якщо не чистити духовку після кожного використання, рано чи пізно вона дасть себе знати коричневими плямами застарілого жиру на склі. Такі забруднення псують вигляд плити та заважають роздивитися страву, яка готується у духовці. Прибрати їх допоможуть перевірені народні засоби.
Щоб очистити зовнішній бік скляних дверцят духовки, видаліть усі залишки їжі сумішшю гарячої води та харчової соди (1:1). Цей засіб працює як знежирювач, після якого поверхню достатньо просто протерти вологою ганчіркою. Якщо після чищення на дверцятах духовки залишається трохи нагару, потріть їх скребком легкими рухами. Не перестарайтеся, інакше скло може подряпатися.
Очистити внутрішню частину дверцят духовки від жиру, що пригорів, зазвичай складніше. Щоб зробити це без зайвих зусиль, дотримуйтесь простих порад:
Очистіть внутрішню частину скла тканиною, змоченою у гарячій воді. Таким чином, ви зможете усунути менш стійкі залишки жиру.
Для чищення духовки можна використовувати суміш води та соди у рівних пропорціях. Розподіліть її по склу і залиште на 15 хвилин відмокати, перш ніж змити жир.
Якщо цього виявилося недостатньо, підключіть до справи оцет. Змішайте 50 мл столового оцту та 100 г соди в рідку пасту та обробіть забруднене скло. Навіть найстійкіші краплі пригорілого жиру через 1-2 години повинні розм'якшитися і відстати. Видаліть їх за допомогою гарячої води та жорсткої мочалки.
- Читайте також, як відмити індукційну плиту від жиру та нагару.
- Також ми ділилися лайфхаками для очищення пригорілої чаші для мультиварки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.