Лайм

Як відмити індукційну плиту від жиру та нагару: 5 лайфхаків для прибирання

Спробуйте ці прості способи

Навіть найохайніша господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають упоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як без проблем почистити килим у домашніх умовах, радимо взяти на замітку кілька порад, як відмити індукційну плиту. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Індукційна плита – це електрична плита, яка має склокерамічну поверхню з індукційними конфорками. Недосвідчені господині часто стикаються з поширеною проблемою як відмити їжу, що пригоріла, жирні плями, сліди від молока, що пролилося, або будь-яких інших забруднень, не пошкодивши делікатну поверхню такої плити.

Фото: pinterest.com

Найпростіший спосіб позбутися від нагару

Щоб відмити індукційну плиту, необхідно взяти миючий засіб для посуду, який можна знайти у будь-якому будинку. Наносимо його за допомогою мочалки або ганчірки з мікрофібри, чекаємо 5-10 хвилин в залежності від ступеня забруднення та очищаємо водою. Мити потрібно обережно, намагаючись не пошкодити поверхню. Наприкінці протираємо плиту сухим рушником. Такий метод позбавлення бруду дуже простий і не вимагає додаткових витрат.

Як відмити індукційну плиту від жиру та нагару за допомогою народних засобів?

Рослинна олія

Від нагару можна використовувати будь-яку рослинну олію. Наносимо її на пляму і чекаємо 5-10 хвилин. Потім змочуємо в теплій воді губку і видаляємо нагар, що розм'якшився, разом з олією.

Харчова сода

Звичайна харчова сода - один із найпопулярніших методів для швидкого та ефективного очищення в домашніх умовах. Розводимо соду водою до консистенції пасти. Наносимо на проблемну ділянку (будь-які типи забруднень) на 5-10 хвилин. Тремо поверхню вологою ганчіркою з мікрофібри, потім залишки соди змиваємо.

Нашатирний спирт

Позбутися розводів, слідів пальців та жирного нальоту допоможе перевірений народний засіб – нашатирний спирт. У 5 ст. л. води додаємо 1 ст. л. нашатиря. Наливаємо в баночку з розпилювачем та обробляємо поверхню. Потім протираємо сухою серветкою.

Оцет

Для дезінфекції, усунення накипу та сторонніх запахів можна скористатися оцтовою кислотою. Змішуємо столовий оцет у рівних пропорціях із водою та наливаємо в ємність із пульверизатором. Розпорошуємо на забруднені ділянки плити. Через декілька хвилин витираємо поверхню паперовим рушником або ганчіркою з мікрофібри.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни