Лайм

Як почистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла, щоб не пошкодити покриття: 5 порад

Не можна використовувати жорсткі губки та щітки, а також різні агресивні миючі засоби

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як відмити духовку від жиру, радимо також взяти на замітку кілька порад, як почистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла. theLime підібрав для вас перевірені лайфхаки.

Мультиварка - дуже зручний і простий у використанні прилад, який полегшує процес приготування їжі. Традиційно чашу мультиварки виготовляють із нержавіючої сталі або алюмінію та покривають тонким шаром тефлону або кераміки. Ці матеріали надчутливі до механічних впливів, тому навіть найменша подряпина призводить до псування всієї ємності. Тому в жодному разі не можна використовувати жорсткі губки та щітки, а також різні агресивні миючі засоби.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких засобів можна очистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла?

Рідкий миючий засіб

Необхідно взяти рідкий пінний засіб і м'яку губку. Дістаємо чашу мультиварки і наливаємо в неї теплу воду, додаємо кілька крапель засобу та збовтуємо до утворення густої піни. Залишаємо в такому вигляді на півгодини, потім залишки їжі, що пригоріла, протираємо губкою або ганчіркою. Наприкінці промиваємо кілька разів під проточною водою.

Лимонний сік чи кислота

Якщо забруднення не вдалося вивести звичайним миючим засобом, додаємо до нього пару крапель лимонного соку і також залишаємо на деякий час цей розчин. Ще один варіант – наливаємо у чашу чисту воду, 2-3 ст. л. такого соку, ставимо її в мультиварку і включаємо режим "На пару" (або "Тушкування"). Кип'ятимо приблизно 30 хвилин, потім вимикаємо і залишаємо ще на півгодини, щоб кислота подіяла.

Ще один варіант: внутрішню поверхню присипати порошком лимонної кислоти, збризнути оцтом і залишити на 10 хвилин, потім влити теплу воду та включити мультиварку. Чекаємо, поки вода закипить, потім виливаємо її та залишки їжі, промиваємо чашу у проточній воді з м'якою губкою.

Сода

У щойно пригорілу і ще теплу чашу мультиварки засипаємо харчову соду і заливаємо її гарячою водою. Встановлюємо будь-який режим та кип'ятимо розчин соди близько 10 хвилин, потім зливаємо брудну воду. Потім очищаємо теплою водою зі звичайним миючим засобом.

Гірчиця

Ще один варіант – почистити порошком сухої гірчиці. На стінки та дно чаші висипаємо порошок, наливаємо теплу воду та залишаємо у такому вигляді на кілька годин. Потім промиваємо під проточною водою, зчищаючи залишки м'якою губкою.

Господарське мило

Якщо чаша мультиварки сильно пригоріла (до чорноти) необхідно зробити наступний розчин: господарське мило тремо на великій терці. Беремо приблизно 3 л теплої води, додаємо в неї 130 г соди та натерте мило, все ретельно перемішуємо. Підігріваємо цей розчин і виливаємо в чашу, вмикаємо будь-який режим і даємо йому покипіти близько 10 хвилин. Залишаємо на 2-3 години, а потім промиваємо у проточній воді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати