Лайм

Як позбутися неприємного запаху після миття підлоги: покрокова інструкція та поради

Важливо стежити за чистотою своєї швабри

Існує безліч лайфхаків, які полегшують прибирання оселі. Раніше ми розповідали, як швидко помити вікна або почистити килими, не знімаючи їх із підлоги. Однак навіть у найбільш охайний людей старий інвентар може залишати по собі неприємний запах, не даючи насолоджуватися чистотою та свіжістю у приміщенні.

Часто джерелом запаху стає швабра, яка під час використання накопичує бруд та бактерії. Почистити і освіжити її не складе великих труднощів.

Фото: Getty Images

Крок 1. Наповніть відро теплою водою і додайте м'який мийний засіб (гель для прання, засіб для миття посуду, рідке мило). В якості альтернативи можна використати невелику кількість засобу із хлоркою.

Крок 2. Зніміть насадку зі швабри та опустіть її у відро. Надягніть гумові рукавички і енергійно потріть швабру в мийному розчині, видаляючи залишки бруду, плісняви та волосся.

Крок 3. Відіжміть швабру, вилийте брудну воду та наповніть відро чистою. Додайте дві склянки оцту, сік трьох лимонів і залиште на 3 години відмокати. Цей народний засіб продезінфікує швабру і ефективно позбавить її неприємного запаху.

Крок 4. Через 3 години ретельно промийте насадку для швабри водою. Відіжміть і залиште її на сонці або поруч із батареєю до повного висихання.

Важливо: Брудна та волога швабра – ідеальне середовище для росту бактерій та плісняви, які є головною причиною неприємного запаху після миття підлоги. Очищуйте швабру не рідше ніж один раз на тиждень. Ідеально робити це після кожного використання.

Фото: Getty Images

Саморобний засіб для миття підлоги

Щоб у приміщенні після прибирання гарно пахло, можна зробити засіб для миття підлоги своїми руками. У 5 літрах теплої води розчиніть чверть склянки оцту і додайте будь-яку ефірну олію. Коли оцет дезінфікує підлогу, масло залишить стійкий приємний аромат.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару