Лайм

Топ-5 популярних помилок, які заважають гарно помити вікна

Не варто їх повторювати

Чисті вікна роблять будь-яку кімнату світлішою та охайнішою, і якщо ви вирішили зняти з них скотч для захисту від вибухової хвилі та великих уламків, без миття стекол не обійтися.

Щоб не витрачати на прибирання багато часу і сил, слід уникати популярних помилок, які люди припускають через незнання або неуважність. Врахуйте ці поради, коли зберетеся мити вікна.

Фото: Getty Images

Помилка 1: Мити вікна у спекотний сонячний день

Очисник для скла швидко висихатиме на гарячому склі і залишатиме розводи, які важко видалити. Крім того, сонце створюватиме відблиски, заважаючи роздивитися плями на склі. Якщо не збираєтеся чекати хмарної погоди, почніть мити вікна з тіньового боку будинку.

Помилка 2: Розпорошувати мийний засіб на брудне скло

Перш ніж використати очищувач, видаліть бруд та пил на вікнах за допомогою сухої твердої мочалки або серветки. Так бруд не буде змішуватися з мийним засобом та розмазуватися по всій поверхні вікна.

Окремо слід очистити антимоскітну сітку. Вийміть її та почистьте м'якою щіткою та гарячою мильною водою. Після цього промийте і дайте висохнути перед повторною установкою.

Помилка 3: Зайва економія засобу для чищення

Деякі господині з метою економії розводять засіб для чищення вікон з водою. Якщо скло не надто брудне, це не позначиться на результатах прибирання. У протилежному випадку очищувач не зможе повністю розчинити бруд, і на вікнах залишаться плями та розводи, які доведеться довго витирати.

Якщо ви налаштовані заощадити, зробіть засіб для очищення вікон самостійно. Змішайте в ємності 2 склянки води, півсклянки оцту та чверть склянки медичного спирту концентрацією 70%. Отриманий розчин залийте у пляшку з розпилювачем. Висока кислотність оцту допоможе вимити навіть найстійкіші забруднення.

Фото: Getty Images

Помилка 4: Протирати вікна старою бавовняною ганчіркою

Старі ганчірки погано вбирають вологу, розмазують бруд по склу, залишають ворс та розводи. Саме тому для протирання вікон краще використовувати газети, щільні паперові рушники або серветки з мікрофібри.

Помилка 5: Залишати вологі вікна до висихання

Спеціальні засоби для чищення швидко висихають, але якщо ви миєте їх водою, обов'язково витирайте насухо за допомогою газет або серветок. Інакше вуличний пил прилипне до вологого скла, і вікна швидко покриються характерними плямами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати