Лайм

Як почистити килим у домашніх умовах: 3 прості способи

На допомогу прийдуть перевірені народні засоби

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як без проблем позбутися накипу в чайнику, радимо також взяти на замітку декілька порад, як почистити килим у домашніх умовах. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Чищення килима содою

Сода – це універсальний продукт натурального походження, її можна використовувати у сухому та вологому вигляді для очищення килимів.

Сухе чищення: очищаємо за допомогою пилососа покриття, висипаємо соду, рівномірно розподіляючи її. Залишаємо в такому вигляді на 30-60 хвилин, потім знову ретельно пилососимо килим.

Для усунення складних плям підійде вологе прибирання з содою – для цього на 10 л води додаємо 1 склянку харчової соди, перемішуємо. Отриманий розчин розпорошуємо на покриття та акуратно втираємо у ворс. Чекаємо, поки килим висохне (приблизно 1 годину). Потім за допомогою пилососа прибираємо залишки соди.

Чищення килима оцтом

Також із забрудненнями на килимі допоможе впоратися оцтовий розчин. Беремо 2 ст. л. оцту та 0,5 л води. Змішуємо їх та обережно наносимо отриманий розчин на килим, використовуючи губку або щітку.

Для посилення ефекту можна спочатку нанести суху харчову соду, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру, зачекати на 30-40 хвилин. Потім пилососимо, а після цього наносимо оцтовий розчин або на весь килим, або на окремі плями. Залишаємо приблизно на 40 хвилин – оцет повинен вступити у хімічну реакцію із содою. Знову пилососимо.

Чищення килима господарським милом

Беремо господарське мило та тремо його на тертці, потім змішуємо мило з 1 л теплої води. Перемішуємо до повного розчинення. Отриману суміш наливаємо в пульверизатор і наносимо на пляму. Чекаємо, поки не висохне, і прибираємо залишки за допомогою пилососа. Таке чищення підійде для того, щоб освіжити килим, але не підійде для застарілих плям.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації