Лайм

Як зробити рідину для миття вікон в домашніх умовах: перевірений рецепт з оцтом

Всього три інгредієнти і ви отримаєте натуральний та ефективний засіб

В умовах війни не всі мають змогу придбати побутову хімію, тому українці шукають способи чищення поверхонь без матеріальних вкладень. Раніше ми розповідали чим помити дзеркало, якщо немає спеціального засобу, а в цьому матеріалі поділимося рецептом саморобної рідини для миття вікон - її легко можна приготувати в домашніх умовах, використовуючи прості інгредієнти.

Для того, щоб зробити засіб для миття вікон своїми руками, вам знадобиться всього три продукти: оцет (або лимонний сік), рідина для миття посуду, тепла вода, ефірна олія (за бажанням). З інвентарю – пляшка з розпилювачем.

Фото: Getty Images

Налийте в пульверизатор 1/4 склянки білого оцту, 1/2 чайної ложки рідкого засобу для миття посуду та 2 склянки теплої води. Закрутіть пляшку, а потім струсіть, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.

Якщо вдома не знайшлося оцту, замініть його лимонним соком. У ньому також міститься кислотність, яка ефективно справляється з жиром та брудом. Якщо хочете, щоб вікна ще й приємно пахли – додайте в засіб улюблену ефірну олію (10-15 крапель).

Тепер, коли ваш саморобний засіб для миття вікон готовий, можна приступати до прибирання. Розпиліть рідину на скло, а потім, використовуючи безворсову тканину, протріть всю поверхню вікна. Не використовуйте для миття скла губку або тканину, яка залишає розводи, оскільки потім доведеться боротися ще й з ними. Щоб досягти кращого результату, виберіть серветку з мікрофібри або замші.

Фото: Getty Images

Скориставшись цим рецептом, ви не тільки заощадите кошти, але й отримаєте безпечну, натуральну та ефективну рідину для миття вікон. Засіб допоможе впоратися із забрудненнями на склі, що залишилися після дощової погоди, та не залишить розводів.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються