Лайм

Чим помити дзеркало, якщо немає спеціального засобу: 6 дієвих способів

Усі "інгредієнти" знайдуться в кожному домі

В умовах війни не всі мають змогу придбати побутову хімію, тому українці шукають способи чищення поверхонь без матеріальних вкладень. Раніше ми розповідали, як народними засобами прибрати вапняний наліт у душовій кабіні, а тепер поділимося простими лайфхаками, які допоможуть відмити дзеркало, не залишаючи розводів.

Засіб для миття посуду та вода

Засіб для миття посуду є одним із найпоширеніших способів чищення дзеркал. Налийте в миску 0,5 л теплої води і додайте трохи рідкого засобу, яким миєте посуд. Перед використанням приберіть із дзеркала пил за допомогою м'якої тканини. Зануріть ракель для вікон у приготовлену мильну суміш і проведіть по дзеркальному склу. Видаліть залишки засобу гумовою стороною. Після цього протріть поверхню чистою газетою.

Фото: Getty Images

Нашатирний спирт

Впоратися із сильними забрудненнями допоможе розчин аміаку. До того ж цей засіб добре використовувати для блиску дзеркал. Розведіть нашатирний спирт у теплій воді (у пропорції 1:1, наприклад, 1 склянку води та 1 склянку нашатирного спирту). Змочіть в отриманому засобі безворсову тканину та протріть всю поверхню. Дайте висохнути кілька хвилин і протріть чистою газетою.

Медичний спирт

70-градусний медичний спирт знайдеться у кожній домашній аптечці. Він ідеально підходить для експрес-прибирання та видалення будь-яких слідів бруду на дзеркалі. Нанесіть невелику кількість спирту на паперову серветку та протріть дзеркальну поверхню. Якщо плями не першої свіжості – повторіть процедуру ще раз. Витирати після цього нічим не потрібно.

Фото: Getty Images

Оцет

Позбутися розводів на дзеркалах допоможе звичайний столовий оцет, який незамінний на кухні. Якщо поверхня в плямах, спочатку очистіть її за допомогою засобу для миття посуду, як описано вище, але з додаванням невеликої ложки оцту. Якщо дзеркало чисте, але на ньому є сліди, скачайте газету в кулю, змочіть її в оцті та потріть по склу, щоб надати додатковий блиск.

Лимон

За допомогою лимонного соку можна прибрати як застарілі плями, так і розводи, які залишилися після миття водою. Видавіть із двох лимонів сік, змішайте з водою і перелийте в пульверизатор. Розпорошіть суміш прямо на все дзеркало. Дайте йому подіяти протягом декількох хвилин і видаліть сухою тканиною. Якщо на дзеркалі є стійкі плями з жирною текстурою, наприклад від кремів або косметики, перед сушінням налийте трохи суміші на ватний тампон і обережно потріть пляму. Ви побачите, як легко вони зникнуть.

Фото: Getty Images

Картопля

Ще один народний засіб для чищення дзеркал у домашніх умовах – картопля. Розріжте картоплину навпіл і використовуйте її як губку для миття посуду. Проведіть по склу зверху донизу та залиште на кілька хвилин. Потім нанесіть розчин води та оцту в рівних частинах (або води з лимоном). Протріть м'якою тканиною. За потреби проведіть газетою для остаточного полірування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити