Лайм

Як швидко відіпрати білі шнурки від бруду: 7 засобів, які не підведуть

Перевірені лайфхаки!

Якщо ви вже знаєте, як позбавитися жовтизни на білих кросівках, саме час розібратися зі шнурками. Адже якщо подбати лише про саме взуття, а про цю деталь забути, результат може вас розчарувати. Під час носіння білі шнурки на кросівках чи кедах збирають на себе пил, в результаті чого темніють і стають сірого кольору. Однак ситуацію легко виправити, якщо дізнатися про кілька дієвих методів.

Спосіб 1: господарське мило

Все, що потрібно – намилити шнурки цим засобом. Якщо вони сильно забруднені, залиште їх на десять-двадцять хвилин. Плями, які давно в’їлися, можна прибрати за допомогою старої зубної щітки. Після чого виріб прополощіть в чистій воді та дайте йому висохнути.

Фото: unsplash.com

Спосіб 2: зубна паста

Зубна паста з відбілюючим ефектом – це ще один дієвий народний метод. Нанесіть засіб на матеріал і залиште до повного висихання. Якщо після цього процесу шнурки не липкі, то прати їх не обов'язково - можна відразу використовувати. Якщо ж після чищення виріб липкий, потрібно випрати його в теплій воді та висушити.

Спосіб 3: кип’ятіння

За допомогою цього методу можна вивести навіть найстійкіші забруднення, застарілі плями, прибрати жовтизну чи сірий відтінок. У металеву ємність влийте воду, додайте відбілювач (пропорція, яка вказана в інструкції), замочіть в цьому засобі шнурки. Після чого їх потрібно прокип'ятити 20-30 хвилин. Далі просто прополощіть виріб в чистій воді та висушіть його.

Спосіб 4: лимон

Невеликі забруднення на шнурках обробіть шматочком лимона, після чого залиште виріб на двадцять хвилин. Далі просто прополощіть шнурки в чистій воді та висушіть їх.

Також можна змішати свіжовичавлений лимонний сік з пральним порошком – це ще один ефективний народний метод, який легко впорається із відбілюванням речей. Додайте трохи оцту і перекису водню, потім суміш, що у вас вийшла, нанесіть на шнурки і почистіть їх за допомогою старої зубної щітки. Після чого річ необхідно прополоскати та висушити.

Фото: unsplash.com

Спосіб 5: нашатирний спирт

Виперіть шнурки в машинці або вручну і висушіть. Після цього обробіть поверхню ватним диском, змоченим в нашатирному спирті.

Спосіб 6: розчин з соди і лимонного соку

Якщо прибрати потрібно старі забруднення чи плями від трави, використайте цей засіб. Для цього перемішайте соду із лимонним соком (за консистенцією суміш має нагадувати кашу) і нанесіть на забруднені місця, після чого залиште на 15-20 хвилин. Далі виперіть шнурки звичним методом і висушіть.

Спосіб 7: суміш соди з оцтом або перекисом

Змішайте компонент із оцтом чи перекисом у співвідношенні 2 до 3. Отриману тонку пінисту пасту потрібно нанести на матеріал і залишити на кілька хвилин, щоб дати рідині подіяти. Після чого шнурки залишається лише прополоскати у прохолодній воді та висушити.

Декілька корисних рекомендацій:

  • ретельно висушуйте шнурки і використовуйте їх лише після повного висихання.
  • Сушити вироби бажано на повітрі або в приміщенні, яке добре провітрюється.
  • Не залишайте шнурки під прямим ультрафіолетом і не сушіть їх за допомогою батареї, радіаторів чи електричних приладів – у такому випадку річ може швидко пожовтіти.

Фото: unsplash.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати