Лайм

Махрові рушники стали жорсткими після прання: 6 способів повернути їм м'якість

Оживіть свої рушники і вони ще довго вам прослужать

Ви напевно помічали, що після багаторазового прання махрові рушники пахнуть вогкістю і стають жорсткими. І навіть застосування кондиціонерів не повертає їм колишню м'якість та ніжність. Після розслаблюючого душа не хочеться відчувати на своєму тілі дряпаючі ворсинки, тому багато хто шукає старим рушникам інші застосування в побуті. Однак не поспішайте "списувати" свої улюблені рушники, є способи, які здатні вирішити цю проблему.

Фото: pixabay.com

6 способів повернути м'якість махровим рушникам

1. Використовуйте мінімальне завантаження

Під час прання махровим рушникам потрібно дати волю. Не заповнюйте пральну машину великою кількістю білизни. Щоб рушники залишалися пухнастими після прання, барабан потрібно заповнювати наполовину або на три чверті.

2. Вибирайте щадний режим прання

Махрові рушники бажано прати вручну, але якщо у вас немає на це часу та бажання, вибирайте максимально щадний режим прання (температура не вище 40 градусів).

3. Не використовуйте порошок

Махрові вироби не рекомендується прати порошками. Він має у складі хімічні речовини, які погано видаляються. Для прання рушників вибирайте гелі чи інші рідкі засоби. Якщо використовуєте порошок, вироби потрібно прополоскати повторно.

Фото: pixabay.com

4. Природне сушіння

Ніколи не сушіть махрові рушники на батареї. Також не рекомендується вивішувати рушники на пекучому сонці. Найкраще місце для сушіння рушників – затемнене місце на відкритому повітрі. Якщо немає можливості сушити на вулиці, тоді розвісьте рушник на мотузку у ванній кімнаті. Важливо, включити витяжку і відкрити двері, щоб рушники швидко висохли і не наситилися вологою, яка може призвести до неприємного запаху вогкості.

5. Не додавайте кондиціонер

Можливо, це правило вас здивує, але під час прання рушників не рекомендується додавати пом'якшувальний кондиціонер для білизни. Засіб накопичується у волокнах і з часом робить махровий рушник жорстким. Якщо хочете надати старим рушникам м'якості, скористайтеся народними засобами.

6. Використовуйте соду та оцет

Щоб рушник знову став пухнастим, виперіть його з содою та оцтом. Завантажте рушники в пральну машинку і влийте у відсік для рідкого миючого засобу склянку оцту. Запустіть прання без полоскання та віджимання. Коли цикл прання закінчиться, насипте в контейнер для порошку 1/2 склянки харчової соди і знову запустіть прання, але вже зі полосканням та віджиманням.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками