Лайм

Як зробити дезодорант для взуття своїми руками: топ-3 простих способи

Від неприємного запаху не залишиться сліду!

Позбутися неприємного запаху у взутті можна за допомогою оцту, однак на цьому ефективні способи боротьби не закінчуються. Також можна зробити так званий "домашній дезодорант", використовуючи засоби, які точно знайдуться у вас вдома. У цьому матеріалі theLime розповість, як перетворити звичайні чайні пакети, соду та активоване вугілля на дієвий дезодорант.

Фото: Getty Images

Спосіб 1: чайні пакетики

Це один із найпростіших, однак і найефективніших засобів, що допоможуть позбутися неприємного запаху у взутті. Все, що потрібно – помістити по одному чайному пакетику в кожен черевик, після чого дати взуттю постояти із цим дезодорантом 1-2 дні.

Чайні пакетики - ідеальний природній дезодорант, оскільки вони відмінно поглинають неприємні запахи.

Спосіб 2: активоване вугілля

Вугілля чудово поглинає вологу й сторонні запахи, тому його теж можна сміливо використовувати у якості домашнього дезодоранту. Просто покладіть в мішечок або носок 15-20 таблеток, після чого помістіть його у взуття та залиште на всю ніч.

Активоване вугілля ефективно бореться із запахом поту, вологи і брудних шкарпеток. Однак не варто чекати дива від цього засобу, якщо взуття, яке потрібно "освіжити", давно не бачило прання чи необхідної чистки. При регулярному носінні взуття потрібно час від часу прати вручну або в машинці.

Фото: Getty Images

Спосіб 3: сода

Якщо необхідно привести до ладу туфлі, кеди, черевики зі світлою підкладкою, використовують бікарбонат натрію. Як і сіль з крохмалем, він абсорбує запахи і вологу. Спосіб застосування соди: в мішечок з дихаючої тканини засипте 5 ст. л. соди; помістіть в кожен черевик та залишіть на 7-10 годин.

Якщо ж вас немає бажання шукати потрібний мішечок чи шкарпетку, можна просто засипати соду у взуття. Через 10 годин її необхідно витрусити. У разі необхідності соду можна замінювати присипками, у яких міститься саліцилова кислота. Такий засіб можна використовувати як для профілактики, так і для боротьби з неприємним запахом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати