Лайм

Як позбутися неприємного запаху у взутті: простий лайфхак з оцтом

Такий народний засіб дуже ефективний

Причиною неприємного запаху у взутті є грибок та бактерії, які легко ростуть і розмножуються у теплому та вологому середовищі. Саме тому влітку слід особливо ретельно очищувати кросівки, туфлі та мокасини, щоб вони залишалися придатними для носіння якомога довше.

Видалити неприємний запах ніг із взуття можна за допомогою оцту. Цей простий і дешевий засіб зобов'язаний своєю ефективністю оцтовій та яблучній кислотам, які мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Використовувати оцет можна кількома способами, але врахуйте, що після обробки взуття знадобиться ще 8-10 годин на висихання.

Фото: Getty Images

Марля та оцет

Візьміть марлю або клапоть тканини і добре змочіть її оцтом. Тканина має бути вологою, але з неї не повинно капати, тому що надлишок рідини може пошкодити взуття. Просоченою оцтом тканиною проведіть по всій внутрішній частині взуття. Особливо старанно обробіть носок і п'яту, де накопичується найбільше бактерій. Залишіть взуття сохнути на повітрі на всю ніч.

Вата та оцет

Другий варіант - покласти всередину взуття ватяні кульки, капнувши на них кілька крапель оцту. Залишіть взуття на повітрі на ніч: вата вбере неприємні запахи, а оцет упорається з бактеріями.

Фото: Getty Images

Вода та оцет

У пляшці з розпилювачем з'єднайте воду та оцет у співвідношенні 3:1. Струсіть та розпорошіть суміш на внутрішню частину взуття. Залишіть на вулиці до повного висихання. Щоб прискорити процес, можна покласти всередину силікагель.

В якості додаткового ароматизатора після очищення взуття оцтом можна використовувати цедру лимона або апельсина.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати