Лайм

Як відмити алюмінієвий посуд від чорноти: прості та ефективні засоби

Ці кошти повернуть каструлям новий вигляд

Алюмінієві каструлі швидко і рівномірно передають тепло, але згодом на них з'являються темно-сірі та чорні плями. Це окислення - природний хімічний процес, що відбувається внаслідок реакції алюмінію з повітрям. Також привести до появи плям може приготування кислих продуктів (наприклад, томатного соусу) або миття алюмінієвого посуду в посудомийній машині (чого робити категорично не можна).

Є кілька способів видалити темні плями, але врахуйте, що алюмінієві каструлі без покриття неминуче окислятимуться знову.

Фото: Getty Images

Оцет

Щоб видалити чорний наліт, налийте в каструлю 5 склянок води та додайте 5 столових ложок оцту. Доведіть розчин до кипіння і поваріть протягом декількох хвилин, доки вода не стане дуже темною. Вилийте розчин у каналізацію і повторюйте процес, доки не зникне чорний осад. Протріть зовнішню поверхню сковороди губкою, змоченою у оцті, щоб видалити чорні плями.

Лимонний сік

Наповніть каструлю водою та додайте кілька столових ложок лимонного соку. Проваріть 10 хвилин і злийте воду. Це повинно пом'якшити темний наліт, який можна видалити губкою з милом і водою.

Сода

Змішайте пасту з харчової соди та оцту у співвідношенні 1:1, розподіліть по всій поверхні алюмінієвого посуду та дайте постояти кілька хвилин. Протріть каструлю скребком, потім промийте і висушіть.

Кока-кола

Заповніть каструлю кока-колою і залиште на 30 хвилин або доведіть напій до кипіння, злийте та очистіть звичайним способом.

Фото: Getty Images

Лимонна кислота

У літрі води розчиніть 2 столові ложки кислоти та поваріть протягом 15-30 хвилин (залежить від кількості плям). Злийте потемнілу воду і помийте каструлю звичайною рідиною для миття посуду в теплій воді.

Гірчичний порошок

Обробити потемнілу алюмінієву каструлю можна сумішшю гірчичного порошку, оцту та солі. Змішайте по одній чайній ложці кожного інгредієнта, нанесіть на поверхню посуду та залиште на 15 хвилин. Після цього промийте каструлю губкою і витріть насухо.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати