Лайм

Як прибрати подряпини на окулярах в домашніх умовах: 4 простих лайфхака

Ці засоби можуть повернути потертим лінзам новий вигляд

Коли на сонцезахисних окулярах чи окулярах для зору з'являються подряпини, зовсім не обов'язково міняти їх на нові. Спробуйте повернути окулярам новий вигляд, відполірувавши їх у домашніх умовах. У цьому вам допоможе один із перевірених народних засобів.

Фото: Getty Images

Полірування окулярів зубною пастою

Зубній пасті під силу замаскувати дрібні подряпини на лінзах окулярів і надати їм блиску. Якщо ви збираєтесь полірувати сонцезахисні окуляри, обирайте зубну пасту без ефекту відбілювання. Видавіть трохи пасти на лінзи окулярів, протріть їх м'яким спонжем або серветкою з мікрофібри, після чого промийте прохолодною водою. Висушіть окуляри чистою м'якою тканиною та насолоджуйтесь їх охайним блиском.

Як прибрати подряпини за допомогою поліролю

Поліроль для дерева, латуні або автомобіля, у складі якого є віск, чудово впоратися з подряпинами на окулярах. Капніть трохи засіб на лінзи і протирайте м'якою серветкою доти, доки подряпини не зникнуть. Потім видаліть залишки засобу і витріть насухо лінзи.

Безбарвний лак для нігтів для глибоких подряпин

Цей лайфхак допоможе замаскувати глибокі подряпини на окулярах, але врахуйте, що діяти потрібно швидко, не даючи лаку для нігтів висохнути на склі. Пензликом нанесіть трохи безбарвного лаку на подряпину і м'якою тканиною протягом декількох хвилин втирайте його в скло.

Фото: Getty Images

Сода та вода

Протріть окуляри серветкою з мікрофібри. Потім змішайте харчову соду та воду, щоб вийшла рідка паста. Нанесіть її на лінзу, але слідкуйте, щоб вона не потрапила на оправу. Легкими рухами без зайвих зусиль очистіть лінзи окулярів, і вони будуть значно охайнішими та новішими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються