Лайм

Чим протирати монітор, якщо немає серветок: прості правила догляду за технікою

Головне - не використовувати спирт чи ацетон

Щоб домашня техніка довше залишалася функціональною, її потрібно правильно доглядати і вчасно усувати неполадки. Раніше ми розповідали, чому перегрівається ноутбук і як його охолодити, а тепер ділимося порадами щодо очищення монітора від плям, пилу та розводів.

Протирати монітор слід регулярно, і бажано робити це серветками зі спеціальним просоченням. Якщо таких не виявилося під рукою, врахуйте кілька корисних рекомендацій.

Фото: Getty Images

Очисники для вікон, засоби з етиловим спиртом або ацетоном не можна використовувати для протирання монітора, оскільки вони можуть пошкодити антиблікове покриття. Звичайні вологі серветки для рук теж погано підходять для цієї мети – саме після них на екрані залишаються стійкі розводи.

Перший крок до очищення екрана ноутбука - протерти його насухо м'якою безворсовою тканиною. Ніколи не використовуйте паперові рушники, туалетний папір або старі ганчірки. Акуратно протріть екран і не натискайте занадто сильно: РК-монітори та екрани ноутбуків надзвичайно чутливі, і надмірний тиск може призвести до пошкодження пікселів.

Зробити засіб для очищення монітора від розводів можна власноруч. Для цього вам знадобиться дистильована (очищена) вода, ізопропіловий спирт чи оцет.

1 склянку дистильованої води змішайте з 1 склянкою білого оцту або ізопропілового спирту. Суміш перелийте в пульверизатор, добре струсіть, розпорошіть на чисту тканину з мікрофібри і акуратно протріть круговими рухами монітор. Не варто занадто сильно мочити серветку або розпорошувати засіб прямо на екран: навіть невеликої кількості вистачить, щоб позбутися пилу та плям.

Важливо! Перед очищенням завжди вимикайте пристрій. По-перше, так буде легше побачити пил і бруд на чорному тлі екрану, а по-друге, якщо ви користуєтеся рідким розчином, ви знизите ймовірність ураження електричним струмом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"