Лайм

Як почистити кришталь від нальоту, щоб блищав як новий

Поверніть вазі та келихам колишній блиск та красу

Посуд з часом втрачає свій первісний вигляд і виглядає "стомленим". Щоб кухонне приладдя знову сяяло, не обов'язково мати вдома дорогі засоби, достатньо знати маленькі хитрощі. Раніше ми розповідали, як відмити алюмінієві каструлі від чорноти, а тепер поділимося перевіреними лайфхаками для чищення кришталевих виробів.

Фото: Getty Images

Як почистити кришталь від білого нальоту

Оцет

Повернути кришталевим келихам або вазі колишню красу допоможе оцет. Він добре видаляє білі сліди та надає виробам яскравого блиску. Розведіть 2 столові ложки у літрі теплої води та замочіть кришталь у цьому розчині. Через 10 хвилин протріть поверхню м'якою тканиною, щоб усунути залишки нальоту. Прополощіть посуд у чистій воді та витріть насухо.

Крейда

Якщо у вас є маленькі діти, цей інгредієнт точно знайдеться в домі. Подрібніть 2 білі крейди і отриманим порошком натріть кришталеву вазу, використовуючи віскозну тканину або звичайну губку. Залишіть на 5-10 хвилин, після чого змийте крейду теплою водою. Просушіть виріб паперовим рушником або безворсовою серветкою.

Фото: Getty Images

Харчова сода

Сода чудово справляється з такими видами забруднення. Щоб прибрати з кришталю вапняний наліт, намочіть посуд теплою водою, нанесіть трохи соди на губку та потріть проблемні місця. Потім промийте виріб під проточною водою та добре просушіть.

Нашатирний спирт

Щоб кришталева ваза знову сяяла, допоможе у цьому нашатирний спирт. Розведіть столову ложку нашатирю в літрі води і зануріть у цей розчин покритий нальотом виріб. Залишіть на 10 хвилин, потім прополощіть у чистій воді.

Крохмаль

Повернути колишній блиск кришталевому посуду можна за допомогою картопляного крохмалю. Нанесіть його на поверхню виробу і трохи потріть. Після цього змийте залишки водою і протріть насухо. Якщо у вас не знайшлося крохмалю, то можна замінити його звичайною картоплею. Розріжте картоплину навпіл і потріть келихи, щоб на них залишився сік. Потім прополощіть як зазвичай.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати