Лайм

Чому квашені огірки стають м'якими та пустими всередині: поради, як цього уникнути

Перевірте, чи не припускалися ви цих помилок

Квашені огірки полюбляє безліч людей, але при цьому всі чекають, що вони будуть міцними та хрусткими. Однак навіть найуміліші господині з багатим досвідом у консервації можуть виявити в банках м'які та порожнисті огірки. Розповідаємо, чому так виходить і як уникнути такого "браку".

Солоні огірки стають пустотілими і м'якими з двох причин: або в процесі вирощування вони постраждали від нестачі вологи, високої температури або вірусних захворювань, або ви припустилися помилок під час консервування.

Фото: Getty Images

Як правильно квасити та маринувати огірки

Використовуйте лише свіжі, нещодавно зірвані плоди, які ще не встигли втратити свою вологу.

Вчасно збирайте врожай, не чекайте, поки огірки стануть великими та старими. Огірки погано переносять вплив високої температури, а великі перестиглі плоди черпають вологу з себе самих і порожніють.

Правильно розрахуйте тривалість засолювання та кількість інгредієнтів для розсолу. Якщо процес бродіння дуже інтенсивний, надмірна кількість газів створить в огірках порожнини. Нерідко таке бурхливе газоутворення відбувається через нестачу солі.

Враховуйте температуру приміщення, в якому квасите огірки. Соління люблять прохолоду, і якщо ви квасите огірки в діжці, робіть це в льоху або підвалі від 1 до 2 місяців.

Фото: Getty Images

Як вирощувати огірки, щоб не були пустими

Щоб огірки виросли міцними, забезпечте їх достатнім поливом від посадки до дозрівання плодів. Розсада огірків любить крапельний полив. Не забувайте також регулярно розпушувати ґрунт.

Коли ви сієте огірки чи висаджуєте розсаду у відкритий ґрунт, замульчуйте (укрийте) грядку соломою, хвоєю, торфом, перегноєм, стружкою деревини. Також можна використовувати спеціальне агроволокно, яке пропускає вологу та добре утримує тепло.

Огірки можуть стати порожніми, якщо ви переборщите з азотними добривами, свіжим гноєм, сечовиною та іншими підкормками, що містять азот. Саме тому огірки рекомендується удобрювати азотними добривами лише перед посадкою у ґрунт, після чого використовуйте фосфор та калій. Коли огірки цвітуть, можна підгодувати їх комплексним мінеральним добривом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати