Липень – сезон молодих овочів, і господині намагаються закривати їх на зиму різними способами. Раніше ми розповідали, як зробити популярний Ніжинський салат із огірків, а також ділилися рецептом маринованої спаржевої квасолі. Рекомендуємо також приготувати хрумкі та помірно гострі квашені огірки, які чудово підійдуть для Олів'є, розсольника або просто на закуску.
Інгредієнти (на банку 3 л): огірки, 3 столові ложки солі, шматочок гострого стручкового перцю, пучок кропу, 3-4 гілочки тархуну, 1 лист хрону, 3-4 зубчики часнику.
Приготування огірків на зиму:
Огірки замочуємо на ніч у холодній воді, щоб вони наситилися вологою.
Три-чотири зубчики часнику розрізаємо навпіл, шматочок гострого перцю (за смаком) – кільцями. Кріп, тархун і листок хрону ріжемо і кладемо на дно чистої трилітрової банки.
Відрізаємо хвостики огірків і щільно укладаємо в банку. Щоб вони були хрусткими, можна додатково покласти листя вишні, смородини, амаранту (щириці).
У літровій банці холодної кип'яченої води розчиняємо 3 столові ложки солі без гірки. Вливаємо в банку з огірками і доливаємо холодною водою по вінця. Закриваємо капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце бродити на 2-3 дні.
Відкриваємо банку, виливаємо рідину з-під огірків у каструлю і доводимо до кипіння, після чого переливаємо назад у огірки. Огірки вбирають воду, тому нестачу доливаємо гарячою кип'яченою водою із чайника.
Закочуємо банку кришкою, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у темне прохолодне місце.
- Дізнайтеся, чому вибухають банки з огірками і як уникнути помилок у консервації.
- Читайте також, як приготувати на зиму гостру аджику з кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.