Лайм

Як закрити хрусткі квашені огірки на зиму: рецепт без стерилізації

Для цієї заготовки не потрібен оцет та цукор

Липень – сезон молодих овочів, і господині намагаються закривати їх на зиму різними способами. Раніше ми розповідали, як зробити популярний Ніжинський салат із огірків, а також ділилися рецептом маринованої спаржевої квасолі. Рекомендуємо також приготувати хрумкі та помірно гострі квашені огірки, які чудово підійдуть для Олів'є, розсольника або просто на закуску.

Інгредієнти (на банку 3 л): огірки, 3 столові ложки солі, шматочок гострого стручкового перцю, пучок кропу, 3-4 гілочки тархуну, 1 лист хрону, 3-4 зубчики часнику.

Фото: Getty Images

Приготування огірків на зиму:

Огірки замочуємо на ніч у холодній воді, щоб вони наситилися вологою.

Три-чотири зубчики часнику розрізаємо навпіл, шматочок гострого перцю (за смаком) – кільцями. Кріп, тархун і листок хрону ріжемо і кладемо на дно чистої трилітрової банки.

Відрізаємо хвостики огірків і щільно укладаємо в банку. Щоб вони були хрусткими, можна додатково покласти листя вишні, смородини, амаранту (щириці).

Фото: Getty Images

У літровій банці холодної кип'яченої води розчиняємо 3 столові ложки солі без гірки. Вливаємо в банку з огірками і доливаємо холодною водою по вінця. Закриваємо капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце бродити на 2-3 дні.

Відкриваємо банку, виливаємо рідину з-під огірків у каструлю і доводимо до кипіння, після чого переливаємо назад у огірки. Огірки вбирають воду, тому нестачу доливаємо гарячою кип'яченою водою із чайника.

Закочуємо банку кришкою, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у темне прохолодне місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні