Лайм

Як закрити хрусткі квашені огірки на зиму: рецепт без стерилізації

Для цієї заготовки не потрібен оцет та цукор

Липень – сезон молодих овочів, і господині намагаються закривати їх на зиму різними способами. Раніше ми розповідали, як зробити популярний Ніжинський салат із огірків, а також ділилися рецептом маринованої спаржевої квасолі. Рекомендуємо також приготувати хрумкі та помірно гострі квашені огірки, які чудово підійдуть для Олів'є, розсольника або просто на закуску.

Інгредієнти (на банку 3 л): огірки, 3 столові ложки солі, шматочок гострого стручкового перцю, пучок кропу, 3-4 гілочки тархуну, 1 лист хрону, 3-4 зубчики часнику.

Фото: Getty Images

Приготування огірків на зиму:

Огірки замочуємо на ніч у холодній воді, щоб вони наситилися вологою.

Три-чотири зубчики часнику розрізаємо навпіл, шматочок гострого перцю (за смаком) – кільцями. Кріп, тархун і листок хрону ріжемо і кладемо на дно чистої трилітрової банки.

Відрізаємо хвостики огірків і щільно укладаємо в банку. Щоб вони були хрусткими, можна додатково покласти листя вишні, смородини, амаранту (щириці).

Фото: Getty Images

У літровій банці холодної кип'яченої води розчиняємо 3 столові ложки солі без гірки. Вливаємо в банку з огірками і доливаємо холодною водою по вінця. Закриваємо капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце бродити на 2-3 дні.

Відкриваємо банку, виливаємо рідину з-під огірків у каструлю і доводимо до кипіння, після чого переливаємо назад у огірки. Огірки вбирають воду, тому нестачу доливаємо гарячою кип'яченою водою із чайника.

Закочуємо банку кришкою, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у темне прохолодне місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день