Лайм

Як відлякати комарів на відкритому повітрі: простий лайфхак з кавовою гущею

Спробуйте цей доступний метод

Літо добігає кінця, але набридливі комарі поки не поспішають у "теплі краї". Якщо під рукою немає фумігатора або спеціальної спіралі, дим якої відлякує комах-кровопивців на вулиці, спробуйте позбутися них саморобними засобами.

Раніше ми розповідали, як зробити пастку для комарів із пластикової пляшки та дріжджів, а тепер ділимося лайфхаком із кавовою гущею. Цей метод не вб'є комарів, але помітно зменшить їхню кількість у радіусі 1-2 метрів.

Фото: Getty Images

На плоскій тарілці розкладіть вологу гущу з кавоварки або кількох чашок кави. Добре розрівняйте і просушіть її протягом 2-3 днів.

Візьміть вогнетривку ємність із поглибленням (наприклад, піалу) і наповніть її сухою кавовою гущею. Розмір ємності немає значення, але маленькі піали можна частіше змінювати чи розставити у кількох місцях, забезпечивши "круговий захист".

Підпаліть суху кавову гущу, і коли вона почне тліти, струмок диму відлякуватиме комарів та інших комах. Ви швидко переконаєтеся, що комарів довкола вас стало значно менше.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати