Лайм

Як повернути махровим рушникам м’якість та свіжість: найпростіший спосіб

Ці доступні інгредієнти є майже на кожній кухні

Сучасні засоби для прання добре справляються зі своєю роботою - видаленням плям, усуненням неприємного запаху або пом'якшенням тканин. Але сьогодні можливість купити дорогі порошки чи гелі є не у всіх, тоді як мати чисту та свіжу білизну хочеться кожному. На щастя, існують прості та доступні альтернативи, які впораються із завданням не гірше. Раніше ми розповідали, як за допомогою перекису водню вивести плями, а тепер ділимося лайфхаком, як зробити махрові рушники більш м'якими.

Фото: Getty Images

Якщо ви перете вручну, рекомендуємо спочатку замочити рушники в солоній воді, щоб позбавити їх неприємного запаху. Такий трюк особливо корисний для старих рушників, які навіть після прання не стають свіжими.

Чистий таз наповніть теплою водою (близько 40 градусів), розчиніть у ній 2 ст. солі та 2 ст. л. звичайної харчової соди. Опустіть у цей розчин рушники та залиште на пару годин. Після такої "ванни" навіть найстійкіший запах рушників зникне, а колір їхній стане яскравішим.

Сполосніть рушники чистою водою і ще раз замочіть їх, цього разу - в оцті. У десятилітровому тазі з гарячою водою розчиніть склянку оцту і замочіть махрові рушники на кілька годин, після чого виперіть звичайним способом і добре прополоскайте.

Фото: Getty Images

Аналогічним чином рушники можна пом'якшити і в пральній машині. Крім невеликої кількості порошку або гелю для прання додайте в порошкоприймач по 1 столовій ложці солі та соди. У відсік для ополіскувача налийте оцет 9% і виперіть при температурі 40-60 градусів. Після завершення циклу прання запустіть режим додаткового полоскання.

Сушити махрові рушники рекомендується на свіжому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється. Врахуйте, що рушники можуть стати жорсткими, якщо сушити їх на гарячій батареї або під палючим сонцем за дуже спекотної та безвітряної погоди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару