Лайм

Як правильно прати кепку, щоб не втратила форму і колір

Простий спосіб чищення в домашніх умовах

Кепка, як і будь-яка інша річ, при постійному носінні дуже швидко мажеться і втрачає свій первісний вигляд. Раніше ми розповідали, як повернути білий колір нижній білизні, тепер поділимося лайфхаками, як правильно прати бейсболку, щоб вона не втратила форму та колір.

Щоб кепка не деформувалася під час чищення, не варто класти її в пральну машину або сушарку. Краще скористатися ручним пранням - це найкращий спосіб зберегти головному убору колір та форму.

Фото: Getty Images

Як випрати кепку вручну

Наповніть миску теплою (не гарячою!) водою та розведіть столову ложку прального порошку. Якщо бейсболка дуже забруднена, додайте засіб для боротьби з плямами. Також гарним очисником стане звичайний шампунь для волосся.

Спочатку очистіть кепку від плям, якщо це потрібно. Потім занурте її в мильну воду і за допомогою старої зубної щітки або губки почистіть тканину. Тільки будьте обережні з областю, де розташована вишивка або логотип, через сильне тертя її можна пошкодити.

Залишіть головний убір на кілька годин у воді з миючим засобом. Через півгодини дістаньте кепку і огляньте, чи всі плями відійшли. Якщо забруднення залишилися, потріть ще раз. І знову будьте обережні з візерунками. Замочіть ще на деякий час.

Після цього добре прополощіть кепку у теплій воді, потім дайте їй висохнути природним способом.

Промокніть бейсболку рушником, щоб позбутися зайвої вологи, намагаючись зберігати її форму. Візьміть банку або іншу відповідну ємність і надягніть на неї мокру кепку. Це гарантує, що форма залишиться правильною і не зморщиться.

Поставте на свіжому повітрі або в приміщенні, яке добре провітрюється. Знизу постеліть рушник, щоб на нього стікала зайва волога. Якщо ви хочете прискорити процес сушіння, використовуйте вентилятор або фен на низьких обертах.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару