Лайм

Що робити, якщо вицвів або полиняв кольоровий одяг: 6 лайфхаків для прання

Візьміть собі на замітку ці прості способи

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з такою ситуацією – після прання одні речі полиняли та частково пофарбували інші. І якщо ви вже знаєте, як у такому разі врятувати білий одяг, візьміть собі на замітку також лайфхаки, які допоможуть повернути колір чорним та кольоровим речам. theLime підготував прості поради.

Фото: pinterest.com

Що робити, якщо вицвів чи полиняв чорний одяг?

1. Повернути чорним речам колишній колір допоможе натуральна чорна кава. Для цього необхідно зробити дуже міцний розчин і помістити одяг на 25-30 хвилин. Потім перемо річ із порошком вручну або в машинці.

2. Ще один спосіб – за допомогою столового оцту. Наливаємо в миску або таз велику кількість холодної води, розводимо в ній 2-3 ст. л. оцту. Відправляємо туди річ, яка полиняла чи вицвіла, чекаємо 20 хвилин. Потім викручуємо її і перемо як завжди. Під час полоскання також додаємо оцет.

3. Також повернути насичений чорний колір допоможе звичайна сіль. У невеликій кількості води розчиняємо щіпку солі та замочуємо в отриманому розчині річ. Потім перемо в машинці або вручну.

Що робити, якщо вицвів чи полиняв кольоровий одяг?

1. Якщо полиняла чи вицвіла кольорова річ, необхідно взяти нашатирний спирт. У таз наливаємо гарячу воду – на 5 л води потрібно 2 флакончики по 50 мл нашатирю. Замочуємо на деякий час, потім перемо річ як завжди.

2. Ще один варіант спробувати повернути одягу колишній колір за допомогою засобу для виведення плям для кольорових речей. Замочуємо річ, що полиняла, приблизно на півгодини, після цього перемо в звичайному порошку, дотримуючись температурного режиму, вказаному на етикетці.

3. Ще один спосіб, який підійде для речей із будь-яких тканин. Змішуємо по 1 ст. л. крохмалю, натертого на тертці господарського мила, лимонної кислоти з 0,5 ст. л. солі. Цю суміш наносимо на вицвілу кольорову річ і залишаємо на 12 годин. Потім перемо річ звичним способом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину