Лайм

Як швидко позбутися слимаків на капусті: народний засіб з нашатирним спиртом

Перевірте ефективність цього способу

Вересень вже майже настав, а це означає, що з наближенням осені капуста на ділянці стає більш вразливою для шкідників. Слимаки, блішки пробираються всередину качанів та псують врожай. Раніше ми розповідали, чому не слід давити слимаків, а краще обрати інший спосіб. Цього разу theLime поділиться, як боротися з ними за допомогою нашатирного спирту.

Фото: unsplash.com

Для того, щоб приготувати ефективний засіб для боротьби зі слимаками, візьміть: 3 літри води, 30 г нашатирного спирту, 3 ст. л золи, 60 мл оцту 9%, 5 ст. л рідкого мила. Вказані компоненти змішайте. Розчином, який у вас вийшов, обробіть врожай.

Досвідчені городники радять проводити обробку по листу у вечірній час. Однак перш ніж обробляти, бажано процідити розчин, щоб пульверизатор не забивався.

Крім того, скористайтесь ще одним засобом боротьби: навколо капусти розкладіть ялинові голки, які також є надійним захистом від слимаків.

Якщо ж поєднати обидва ці методи, вам вдасться досягнути максимального ефекту і зовсім скоро забути про шкідників на капусті.

Фото: unsplash.com

Ще одна важлива рекомендація: м'якотілим слимакам складно повзти по пористій поверхні. Саме тому слід залишити своєрідні бар'єри на підступах до грядок з дрібної щебінки або яєчної шкаралупи, тоді вони точно не доберуться до вашого врожаю. Тим більше, що скаралупа удобрює і розкислює грунт, тому ви отримаєте подвійну користь.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару