RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Знищують урожай за кілька діб: як позбутися на городі іспанських слимаків

Щоб отримати хороший урожай фруктів, овочів та зелені на городі, необхідно не тільки вміти правильно поливати різні культури, але й знати, як позбутися шкідників. Зокрема - іспанських слимаків, здатних знищити вирощене за лічені дні.

Про ефективні засоби боротьби з молюсками розповідає "Апостроф".

Іспанські слимаки, яких все частіше почали помічати в Україні, небезпечні своєю ненажерливістю та швидким розмноженням. Вони більш активні вночі, але в дощову та похмуру погоду можуть також вилазити і вдень. Вони не надто перебірливі в їжі і здатні знищити будь-які практичні городні рослини - огірки, картоплю, моркву, помідори, капусту та інші. Вони виїдають дірки у листках, а плоди з'їдають повністю. Також слимаки люблять квіти.

Боротися зі слимаками можна як народними методами, так і хімічними засобами. Останній рекомендується використовувати тільки в тому випадку, якщо інші способи не спрацювали або у разі поразки великої площі.

У разі вибору хімічного методу боротьби необхідно купити препарат із вмістом метальдегіду - речовини, яка ефективна проти слимаків. Препарат розсипають по землі у захисних рукавичках. Під час дощу ефективність знижується та обробку доведеться провести повторно після опадів. Після обробки ділянку не можна відвідувати протягом двох тижнів, також туди не можна пускати тварин і дітей і вживати вирощені на ділянці рослини.

Як ще боротися зі слимаками

  • Пастка від слимаків. По ділянці необхідно розкласти половинки пляшок, наповнених пивом, медом та дріжджами. Слимаки приповзуть у цю пастку і потонуть у пиві. Також можна зробити приманку з рослинних останків і збирати слимаків вручну.
  • Природні засоби від шкідників - вапно, зола, попіл, гірчичний порошок. Можна поєднувати кілька засобів. Вони не тільки ефективні проти слимаків, а й удобрюють ґрунт на ділянці. Але вапном не можна обробляти ділянки з ягодами.
  • Вилов слимаків вручну. Цей метод боротьби визнано дуже ефективним.
  • Регулярне перекопування верхнього шару ґрунту. У середині осені можна перекопати весь ґрунт.

Раніше ми писали, як вивести попелицю в саду та на городі.