Лайм

Як швидко висушити пуховик після прання: поради та лайфхаки

Забудьте про батареї та гарячі опалювальні прилади

Жіночий пуховик - комфортний та практичний верхній одяг, без якого неможливо уявити базовий гардероб. З настанням холодів модниці починають придивлятися до трендових фасонів зимових курток, а також підшукувати способи, як продовжити життя пуховика. Адже як відомо, правильний догляд за річчю – гарантія тривалої експлуатації та бездоганного вигляду.

Після прання у багатьох часто постає питання: як сушити пухових у домашніх умовах? theLime розповість, як правильно висушити одяг з пуху, щоб вміст не зібрався в ком, а річ зберегла свій привабливий силует.

Фото: Getty Images

Пуховики зазвичай довго сохнуть, особливо в холодну пору року. Тому багато хто намагається прискорити цей процес, розвішавши виріб біля батареї або опалювального радіатора. Однак так категорично робити не можна. Тепло, яке виділяє прилад, згубно впливає на стан пуху, через що куртка може втратити форму. Щоб скоротити час сушіння, можна скористатися феном, пилососом, тепловентилятором або праскою.

Як сушити пуховик феном

Покладіть пуховик на диван, застебніть гудзики або блискавку. Увімкніть фен, відсуньте горловину і спрямуйте всередину потік теплого повітря. Повинен вийти ефект повітряної кулі. Не рекомендується використовувати гаряче обдування, оскільки воно може привести річ у непридатність. Також важливо робити перерви, щоб двигун приладу не вийшов із ладу. Виконуйте процедуру 5-7 хвилин, потім вимкніть фен і через кілька хвилин продовжіть сушити.

Фото: Getty Images

Як висушити куртку за допомогою тепловентилятора

Дістаньте пуховик з пральної машини та дайте стекти воді. Не слід сильно віджимати виріб, оскільки це може вплинути на структуру наповнювача та пошкодити тканину. Розкладіть куртку на рушник у горизонтальному вигляді, розрівняйте шви та залиште на 25-35 хвилин. Потім переверніть, струсіть рукави, комір (або капюшон) і залиште доти, доки не перестане капати.

Потім повісьте пуховик на плічка і на відстані приблизно 20-25 см встановіть тепловентилятор. Спочатку просушіть виворот виробу, а потім - лицьову сторону.

Як сушити пуховик праскою

Щоб не зіпсувати синтетичний матеріал, з якого пошитий пуховик, гладити його потрібно через складену в кілька шарів марлю або бавовняну тканину. Під час обробки праскою курточку періодично струшуйте.

Фото: Getty Images

Сушіння пуховика пилососом

Ще один ефективний інструмент для швидкого сушіння одягу з пуху – пилосос. Однак його можна застосовувати тільки для досушування пуховика за умови, що пристрій має функцію зворотного видування повітря.

Візьміть вакуумний пакет для зберігання одягу, помістіть пуховик туди і відкачайте повітря. Зробіть у пакеті отвір, що відповідає діаметру шланга пилососа. Вставте в отвір трубу та увімкніть режим зворотного видування.

Така обробка корисна для пуховика, адже вона не тільки дозволяє виробу швидко висохнути, а й розпушити наповнювач.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються