Лайм

Як правильно прати подушку з пір’я у пральній машині та вручну: поради та лайфхаки

Чиста подушка - запорука здоров'я та міцного сну

Питанням прання подушок в домашніх умовах задаються багато господинь, особливо якщо постільна річ має пір'яний наповнювач. Пір'яні подушки часто передаються з покоління в покоління, тому вони вимагають більшого очищення. theLime розповість, як випрати подушку з пір'я вдома, щоб вона зберегла свою форму, а наповнювач залишився таким же м'яким та пухким.

Фото: Getty Images

Як випрати пір'яну подушку вручну

Перед тим, як розпочати прання, вийміть наповнювач із напірника. Висипте вміст подушки у велику миску з теплою водою. Додайте невелику кількість рідкого миючого засобу або терте господарське мило. Залиште пір'я у мильному розчині на кілька годин.

Після чого злийте брудну воду, скориставшись друшляком. Приготуйте новий мильний розчин, опустіть наповнювач і ретельно виперіть. Злийте воду з миючим засобом. Потім пір'я добре прополощіть, кілька разів змінивши воду.

Пам'ятайте, якщо ви або ваші домочадці страждають на алергію, то полоскати наповнювач потрібно з особливою ретельністю. Якщо алергіків в сім'ї немає, то пір'я при бажанні можна ароматизувати. Для цього під час полоскання додайте у воду кілька крапель улюбленої ефірної олії.

Завершальний етап чищення пір'яних подушок - сушіння. Відкиньте пір'я на друшляк і ретельно відіжміть, щоб пішла зайва волога. Потім візьміть великий махровий рушник, вистеліть його біля вікна і розмістіть на ньому вологе перо. Вистилати пір'я слід тонким шаром, щоб воно швидше просохло.

Залишіть наповнювач сушитись на кілька годин або навіть кілька днів. Пам'ятайте, що перо має бути повністю сухим. Не допускайте, щоб процес сушіння відбувався на вулиці, оскільки у вітряну погоду перо може розлетітися.

Коли наповнювач просохне, їм потрібно набити заздалегідь випраний і висушений напірник. Добре зашийте. Все, ваша подушка готова для комфортного та міцного сну.

Фото: Getty Images

Як прати подушку з пір'я у пральній машині

Пральна машина спрощує процес прання подушок, але закидати їх у цілому вигляді не можна. Наповнювач та напірник перуться окремо.

Засипте пір'я в чохли. Їх можна пошити самостійно з бязевої або бавовняної тканини. Ширина чохла має бути такою, як на подушці, а довжина вдвічі більша, щоб перо в чохлі розподілилося тоншим шаром.

Помістіть чохол із наповнювачем у барабан пральної машини. Закиньте кілька тенісних м'ячиків або спеціальних кульок для прання та встановіть делікатний режим. Щоб миючий засіб добре вимився, поставте машинку на додаткове полоскання.

Після завершення циклу прання дістаньте чохол з пір'ям з пральної машини і рівномірно струсіть з боку в бік. Після цього згорніть його в рулон і ще раз відіжміть воду.

Потім розкладіть чохли на вулиці або біля вікна на сонячному боці. У жодному разі не можна підвішувати подушки, оскільки перо зіб'ється в купу. У процесі висихання кілька разів струшуйте чохли. Коли наповнювач повністю висохне, його потрібно засипати в напірники та зшити.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати