Лайм

Як правильно користуватися повербанком, щоб продовжити термін його служби

Врахуйте ці рекомендації

Портативний зарядний пристрій Power Bank (повербанк) легко освоїти, але є деякі нюанси його використання, які слід знати. Особливо це важливо сьогодні, коли через регулярні обстріли Росією об'єктів критичної інфраструктури багато українців залишилися без світла.

Фото: Getty Images

Як заряджати повербанк

Залежно від ємності повербанка, рівня його заряду, зарядного пристрою та температури навколишнього середовища для повної зарядки може знадобитися чимало часу. Наприклад, для зарядки великого повербанку на 20 000 мАг може знадобитися до 40 годин. Манші блоки живлення на 4000 мАг можуть заряджатися всього за пару годин.

Часто повербанк має простий світлодіодний індикатор, що показує рівень заряду. Ці індикатори можуть блимати або вимикатися через короткий час, щоб зберегти заряд акумулятора. Натисніть кнопку включення пристрою: якщо всі 4 світлодіодні індикатори безперервно світяться, значить повербанк заряджений на 100%.

Повербанки мають захисне відключення для запобігання перегріву, проте краще від'єднувати пристрій від мережі, коли він повністю заряджений. З цієї причини не слід заряджати блок живлення всю ніч. Це не спричинить значних пошкоджень, але є ймовірність, що термін служби батареї скоротиться.

Не використовуйте пошкоджені або неякісні кабелі та блоки живлення для заряджання повербанку. Також намагайтеся не заряджати його, якщо напруга в мережі нестабільна. Це загрожує виходом із ладу контролера зарядного пристрою.

Фото: Getty Images

Як зберігати та використовувати повербанк

Зберігати повербанк краще за кімнатної температури. Це не завжди можливо, але технологія літієвих акумуляторів найкраще працює за температури 17-22°C. Вони не люблять ні надмірного холоду, ні спеки. Тому їх не можна залишати в машині: влітку температура всередині автомобіля може досягати 50°C, а взимку опускатися до мінусових позначок.

Використовуйте повербанк лише за призначенням – для заряджання пристроїв, з якими він сумісний (телефони, планшети, поративні колонки тощо). Деякі пристрої можуть мати різну напругу та силу струму (1А або 2А). Зважайте на це, щоб гаджети швидко заряджалися, а повербанк працював справно.

Тримайте повербанк подалі від вологи. Одна з ключових порад при використанні зовнішніх акумуляторів - завжди тримати їх сухими. За такої кількості енергії в блоці живлення волога може завдати значної шкоди, викликати коротке замикання.

Не тримайте повербанки у кишені чи сумці з металевими предметами. Хоча в них зазвичай є кнопка, яку потрібно натиснути, щоб увімкнути живлення на виході, завжди краще бути обережним і стежити, щоб металеві предмети не закоротили вихід. Класти їх у кишеню поруч із ключами - однозначне "ні".

Не кидайте повербанк. Його падіння може призвести до пошкодження корпусу, плати або навіть елемента літієвої акумуляторної батареї.

Фото: Getty Images

Чи можна використовувати смартфон, поки він заряджається від повербанку

Немає ніякої шкоди у використанні мобільного телефону під час його заряджання, проте це може сповільнити процес. Щоб значно прискорити заряджання, увімкніть авіарежим або повністю вимкніть смартфон.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати