Лайм

Зробить тільки гірше. 5 речей, які ніколи не можна чистити оцтом

Для цих предметів знайдіть інші натуральні засоби

В руках вправної господині оцет – незамінний помічник у побуті. Ця кисла рідина здатна очистити мікрохвильову піч, повернути білизну кришці унітазу, відпрати складні плями та стати важливим інгредієнтом будь-якої консервації. Однак для деяких предметів у будинку він може стати згубним. theLime розповість, які речі ніколи не можна чистити оцтом.

Фото: Getty Images

Стільниця

Кислота, яка міститься в оцті, може пошкодити деякі поверхні. Цей розчин не можна використовувати для чищення каменю, мармуру та граніту. Згодом на стільниці з'являться плями і вона втратить свій блиск.

Фото: Getty Images

Електронні пристрої

Розпилення оцту на екран ноутбука або комп'ютера може здатися простим способом убити мікроби та очистити пристрій, але насправді це не так. Оцет може пошкодити покриття екрана та погіршити якість зображення. Натомість протріть свої гаджети спеціально розробленими для них засобами або використовуйте чисту суху серветку з мікрофібри.

Фото: Getty Images

Паркетна підлога

Деякі типи покриттів для підлоги не переносять кислоту, а для паркету взагалі оцет - ворог №1. Господині припускаються помилки, коли за допомогою оцтового розчину дезінфікують дерев'яну підлогу. Згодом це може стати великою проблемою, оскільки їдка рідина може зруйнувати деревину.

Фото: Getty Images

Вощені меблі

Як і у випадку з твердою деревиною, використання оцту для обробки вощених меблів є неприпустимим. Кислота роз'їдає поверхню і назавжди зіпсує ваш цінний стіл або тумбочку, яку ви придбали на ярмарку антикваріату. Замість оцту використовуйте поліроль для меблів або, для таких матеріалів, як лоза, використовуйте мильну суміш.

Фото: Getty Images

Алюмінієві та чавунні сковороди

Не рекомендується використовувати оцет як засіб для чищення алюмінієвих і чавунних сковорідок. Високий вміст кислоти погано реагуватиме з цими двома матеріалами, викликаючи роз'їдання алюмінію та захисного покриття на чавуні. Для чищення сковороди із алюмінієвого матеріалу достатньо буде засобу для миття посуду. З нагаром на чавунній сковороді впорається харчова сода.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати