Лайм

Як почистити унітаз за допомогою кока-коли: популярний лайфхак, який варто спробувати

Спробуйте цей спосіб

Навіть найохайніша господиня весь час стикається з різними забрудненнями в побуті, а особливо у ванні та туалеті. І якщо ви вже знаєте, як відмити акрилову ванну від жовтих плям або ж позбутися засмічення в раковині за допомогою соди та оцту, спробуйте почистити унітаз кока-колою. theLime ділиться простим лайфхаком.

Справа в тому, що кола, завдяки легкому вмісту вуглекислої та фосфорної кислот, діє як очищувач. Вона добре справляється з нальотом у туалеті, якщо під рукою немає інших засобів для чищення.

Фото: pinterest.com

Як почистити туалет кока-колою?

1. Беремо 1-2 склянки кока-коли.

2. Заливаємо солодкий газований напій по колу унітазу, щоб він покрив усі забруднення.

3. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин, а краще на всю ніч.

4. Зливаємо воду – кола повинна повністю або частково прибрати плями та наліт в унітазі.

5. Якщо не вдалося впоратися з усіма забрудненнями, повторюємо процедуру, заливаючи нову порцію коли.

6. За бажанням можна також потерти забруднення йоржиком. Механічні дії щіткою допоможуть послабити та вивести стійкі плями зі стін чаші після того, як їх промили колою.

7. Для того, щоб впоратися зі стійкими плямами, спочатку необхідно нагріти колу (але не кип'ятити), а потім уже залити в унітаз. Зазвичай хімічні реакції відбуваються набагато швидше за високих температур.

Зазначимо, що не варто використовувати кока-колу щоразу для чищення туалету, тому що темний колір газованої води може згодом пофарбувати унітаз, а цукор, який є в її складі, стане сприятливим середовищем для деяких видів бактерій. Використовувати такий метод слід лише в тому разі, коли потрібно видалити проблемні плями, такі як вапняний наліт або іржа, а також тоді, коли немає інших засобів під рукою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також