Лайм

Як стерти з нігтів лак без ацетону: 4 простих засоби, які завжди під рукою

Ці компоненти знайдуться у будь-якому домі

Якщо терміново потрібно привести руки до ладу, а засобу для зняття лаку вдома не опинилося, час застосувати альтернативні методи. Їхня дія може бути не настільки швидкою, як це було б у випадку із ацетоном, однак перевірити ефективність нижчеперерахованих лайфхаків все ж варто.

Фото: Getty Images

Спосіб 1: лимонний сік і оцет

Вичавіть в невелику ємність 2 ч. л. лимонного соку і туди ж додайте 2 ч. л. оцту. Нанесіть засіб на ватний диск, після чого шматочок ватного диску розташуйте на нігті таким чином, щоб він повністю покривав ніготь. Далі закріпіть диск за допомогою фольги та залиште засіб подіяти на 10-15 хвилин. Далі зніміть фольгу з нігтів і приберіть залишки лаку апельсиновою паличкою чи будь-яким іншим зручним для вас способом.

Читайте також: Як швидко очистити п'яти перекисом водню: простий лайфхак.

Спосіб 2: перекис

Спершу знайдіть ємність, в яку помістяться всі пальці однієї руки. Далі туди додайте чверть склянки гарячої води і півсклянки перекису водню. Перед зняттям лак потрібно розм'якшити: для цього в отриману рідину опустіть пальці однієї руки так, щоб розчин повністю покривав нігті і потримайте їх в такому положенні кілька хвилин. Після чого візьміть пилочку та приберіть залишки лаку. За необхідності процедуру можна повторити і ще раз опустити руки у рідину, якщо одного разу виявилося недостатньо.

Спосіб 3: зубна паста

За допомогою звичайної пасти для зубів можна зняти лак. Для цього краще використовувати білу пасту з фтором без колірних добавок, оскільки вона націлена на відбілювання і легко прибере колірний пігмент. Також можна підсилити ефект і додати в пасту трохи харчової соди, тоді ви отримаєте ефективну суміш, яка допоможе вам вирішити проблему.

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Як швидко вивести фарбу з волосся, якщо не підійшов колір.

В окрему ємність видавіть 1 ст. л. пасти, далі товстим шаром нанесіть пасту на ніготь. Візьміть шматочок непотрібної мочалки або стару щітку для чистки зубів і втирайте зубну пасту протягом 5-7 хвилин. Виконуйте процедуру до тих пір, поки лак повністю не зникне з нігтьової пластини. Якщо покриття все ж залишилося, спробуйте повторити процедуру з додаванням харчової соди.

Важлива рекомендація: не перестарайтесь, коли будете втирати соду, оскільки засіб може спровокувати розшарування нігтів.

Спосіб 4: спирт

Його теж можна використовувати як альтернативу рідини для зняття лаку. Нанесіть на ватний диск засіб та обробіть кожен ніготь. Після процедури рекомендується нанести на рук крем, що запобігти сухості шкіри.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару