Лайм

Як випрати джинси, щоб вони зменшилися в розмірі: простий лайфхак

Спробуйте "посадити" річ за допомогою гарячої води

Джинси – найпопулярніший предмет повсякденного гардеробу серед чоловіків та жінок. Як і будь-який інший одяг, вони мають свої рекомендації щодо прання. Щоб джинси не деформувалися і не втрачали колір, їх радять вивертати, прати у прохолодній воді та сушити на відкритому повітрі. Проте трапляються випадки, коли правила доводиться порушити. Наприклад, якщо джинси необхідно зменшити на один розмір.

Якщо джинси стали вам великі, або нова річ виявилася на розмір більшою за потрібний, "посадити" їх можна за допомогою хитрого лайфхака. Однак будьте готові, що річ може злиняти.

Читайте на тему: Що робити, якщо вицвів або полиняв кольоровий одяг після прання.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1. Встановіть режим прання на високу температуру (60 градусів або більше) та віджим із кількістю обертів 600 або більше. Виверніть джинси навиворіт, застебніть всі гудзики і виперіть. Якщо річ нова, додавати пральний порошок необов'язково. Під впливом високої температури денім (як і будь-яка бавовняна тканина) сяде. Важливо після прання якнайшвидше висушити річ, оскільки мокрі джинси при довгому сушінні в сирому або холодному приміщенні неминуче розтягнуться.

Спосіб 2. Для зменшення розміру джинсів на один розмір зовсім не обов'язково використовувати пральну машину. Підійде й ручний метод із використанням води контрастних температур. Спочатку джинси замочують у гарячій воді, а потім дістають, охолоджують та перекладають у холодну. Як і в попередньому пункті, після такого відмокання джинси потрібно швидко висушити, наприклад, на гарячій батареї або на вулиці у суху вітряну погоду.

Врахуйте, що стрейчеві джинси з еластаном посадити такими способами не вийде, оскільки синтетика під впливом високої температури витончується та розтягується.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати