Лайм

Як швидко почистити забруднену куртку, щоб не прати її повністю: простий спосіб

Щоб видалити плями, необов'язково вдаватися до послуг хімчистки

Прання теплої куртки у пральній машині – не завжди найкраще рішення. Наповнювач пуховика може збитися в грудки, після чого доведеться вдаватися до методів з відновлення зовнішнього вигляду. Щоб видалити плями, не обов'язково повністю прати виріб, достатньо знати кілька хитрощів.

Перш ніж приступити до чищення куртки, уважно розгляньте її на наявність забруднень. Для усунення засаленості з коміра, рукавів або інших місць можна не використовувати дорогі чистячі порошки. Позитивні результати також дадуть засоби, які знайдуться у кожному будинку.

Фото: Getty Images

Оцет та сіль

З плямами на куртці ефективно справляється суміш оцту та солі. Для цього розведіть у 0,5 л води 1 столову ложку оцту та 1 столову ложку солі, перемішайте до розчинення солі.

В отриманому розчині змочіть ватний диск та обробіть забруднені місця. Протирайте без особливих зусиль, здійснюючи рухи в тому самому напрямку.

Читайте такоеж: Як швидко почистити брудний комір куртки, щоб не прати її повністю.

Другий спосіб – змочіть диски в цьому ж розчині та розкладіть їх на засаленних місцях. Залишіть на 15-20 хвилин. Після чого візьміть м'яку тканину, змочену в чистій теплій воді, і змийте залишки засобу.

Харчова сода

Ще один улюблений господинями засіб - харчова сода. Вона незамінна не лише в кулінарії, а й у побуті. Змішайте соду з водою до стану кашки та отриманою сумішшю обробіть забруднені ділянки. Залишки засобу видаліть губкою, змоченою у теплій воді.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити