Лайм

Лайфхаки для прибирання, які допоможуть швидко відмити брудну плиту

Сода та оцет впораються навіть із стійкими забрудненнями

У період зимових свят час, проведений біля плити, збільшується пропорційно до кількості смачних страв на різдвяному або новорічному столі. Після цього, проте, кухонні поверхні доводиться довго відмивати від плям, липкого жиру, пригорілої їжі та інших забруднень. Розповідаємо, як швидко почистити плиту та які народні засоби і лайфхаки у цьому допоможуть.

Як очистити електричну плиту

Більшість електричних плит самоочищаються завдяки дії високої температури на керамічне покриття. Увімкніть конфорки на максимум і залиште їх на дві-три хвилини. Інтенсивний жар висушить більшу частину забруднень, і все, що вам знадобиться - стерти залишки вологою безворсовою тканиною (після охолодження плити).

Для дуже стійких забруднень спробуйте такий спосіб. Промийте плиту теплою мильною водою, потім покрийте забруднення сумішшю харчової соди та оцту (2:1). Залиште на 15 хвилин і протріть вологою чистою тканиною.

Фото: Getty Images

Читайте по темі: Як почистити пригоріле деко за допомогою двох копійчаних засобів.

Як почистити газову плиту разом із решіткою

Зніміть решітку і помістіть їх у раковину чи таз із теплою мильною водою. Дайте їй відмокнути кілька хвилин і скористайтеся щіткою для видалення залишків їжі.

Якщо решітка занадто брудна, покладіть її в міцний пакет для сміття і залийте оцтом. Залиште на ніч, а наступного ранку ретельно промийте: оцет роз'їдає навіть застарілий липкий жир.

Брудну поверхню газової плити протріть вологою ганчіркою, щоб видалити залишки їжі, а потім ретельно промийте її мильною губкою. Плями, що залишилися, обробіть пастою з соди та оцту (2:1). Залиште засіб на 15-30 хвилин, а потім видаліть забруднення жорсткою мочалкою.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару